3# WAC 26 April

Het is nog steeds bitterkoud, en eerlijk gezegd ben ik er zo 'klaar mee' met die kou. Ik heb mij ook voorgenomen als het volgende week weer zo koud is, dan ga ik niet. Deze uitspraak deed ik makkelijk omdat er beter weer op komst was, niet minder wind of regen, maar de temperatuur zou een stuk aangenamer worden. Wij zijn vanavond in balans 2 om 2, twee meisjes en 2 jongens. Eva van het voordek, Lianne van het sturen, Michiel voor het betere krachtpatsers werk en ik voor de tactiek en trimmen. We zijn op tijd en nassen een patatje van Nick zijn frietkar. Om 19.00 uur varen wij naar buiten, genoeg wind, de korte baan wordt gevaren. Genua 2 gaat bij ons er op. 

We varen wat heen en weer, en zetten de blokken goed. Wij blijven aan de wind kant en de wind is vanavond Noord met een kleine afbuiging naar NO. Met nog 3 minuten gaan we boven het startschip wachten in de wind, we zakken af naar de lijn maar, gaan te snel, even de rem erop. Michiel houd het grootzeil bak, en bij 1 minuut gaan wij snelheid maken, bij 10 seconden voor de start zijn wij op snelheid bij de lijn en nu even naar beneden, niet er over, bij de toeter omhoog en erover. Een mooi start, zo uit het boekje, voorop in de strijd. Wij gaan als de brandweer en liggen echt wel 1. Lekker zeilen met veel druk van de achterop komende schepen. Maar we houden het, totdat wij hoog aan de wind over stuurboord aan komen zetten, en vanaf de boei komen der boten ons tegemoed op spi en genakkers, ik zommeer 'voorrang geven' wij varen over stuurboord. Wij geven ook voorraang, totdat Michiel zei; maar wij hebben vooraang de schepen onder spi varen ook over stuurboord, en wij varen hoger dus wij hebben voorrang, foutje van mij, en bedankt. Hierdoor liggen wij niet meer voorop. Na diverse spi rakken en kruisrakken, komen wij weer aangedendert hoog aan de wind over stuurboord, nu komt de Flyer over Bakboord, Lianne had hem niet gezien, ik stond op het voordek en had hem wel gezien ik roep; 'afvallen', maar dan niet in gewicht maar geef hem ruimte. Lianne in paniek zet een strafrondje in en we liggen compleet even stil. Dag Dagprijs, we gaan nog wel voorin het veld over de finish maar worden 4de deze avond.

Aftersail

Normaal gesproken drinken wij champagne aan boord, maar daarvoor is het te koud, en kunnen wij ons wel vinden in Barretje 2.0 in ons nieuwe clubgebouw. Dus zijn wij snel vertrokken om daar te bieren en te klieren, met Iris van de Flyer en natuurlijk Carlijn en Bas en Maureen en Sjoerd van de Sjees die vanavond een hele mooie prestatie neer hadden gezet, door 2de te worden in de J80 klasse