4# WAC

We zijn vanavond met ons 4, weer in balans 2 jongens en 2 stoere meiden, want één meisje van het sturen en eentje van het voordek. En Remco van de spierbundels en Bert gaat mee voor de tactiek en trim en zo. De enige echte fotograaf mevrouw is weer aan boord en heeft de TW camera mee, gelukkig want voor het nageslacht moet het bewaard worden. De wind is NO, en der was discussie is hij wel helemaal NO oftewel wordt het een puzzeltocht, of up-wind downsyndroon-wind baan. Het is best wel een puzzeltochtbaan, B-C-D-B etc etc. De voordekster onze Benjamin was druk, spi erop, eraf, invouwen, tas aanslaan, dropje, foto, spi erop, boom erin en maar weer eens gijpen. Het was nog niet echt warm maar je kreeg het er wel warm van.

De Wedstrijd

Lianne is vandaag van het sturen en is iets gespannen, om te starten. We varen op tijd de haven uit want 19.00 uur is 19.00 uur. De Genua 2 staat erop en de Langebaan nr.4 is op het bord voor SW-A. Dus eerst starten en dan maar zien. Geen strijdplan, we zien wel, want met zoveel rakken kun je niet inschatten van waar vandaan de spi gezet kan worden, en dan ook nog over welke boeg. we starten aardig de Pallas voor ons en ze zijn niet te vroeg zegt het startschip. Wij twijffelen, maar het is onze wedstrijd, en wij gaan de discussie niet aan. Dat moeten andere maar doen, wij moeten hard zeilen, want de concurrentie is moordend. Deze avond varen we heel dicht in de buurt van Jip van Janneke met haar meisjes crew. Dus vanavond is het een meiden gevecht. De Jip zit ons op alle manieren dwars en ze hebben vaak voorrang, en wij laten ze zweten, om te doen alsof wij geen voorrang geven. Maar hoog gegil klinkt Bakboord, bakbooooooord. Natuurlijk krijgen ze voorrang, immers het is best wel stoer om met je Dehler 28 wedstrijden te varen met alleen maar tijgers van meiden.
Tijdens het krijsrak, liep de Jip uit, maar zodra bij ons de spi erop kon liepen wij op de Jip in en erover. Wij zeiden nog van maar goed dat de Jip geen spi heeft, anders wordt het een echt gevecht bij de voor de windse rakken. Het werd al donker en onze verlichting ging aan, de droppot was ook weer in ere hersteld en deze kwam ook soms voorbij. De wind kakt in, en wij durfde niet onze voordekster ook nog een zeilwissel tijdens het spirak te laten doen, omdat de rakjes zo verdomt kort zijn.
 

Aftersail

De aftersail was waardeloos, de meiden gingen gelijk naar huis terwijl in Barretje 2.0 het bere-gezellig is. Even kennis gemaakt met de meiden van de Jip en samen met Remco die zich uit de naad gewerkt heeft een lekker biertje staan weg te tikken. Janneke vertelde van dit en dat korte mast en bla bla, en ik vroeg wil je niet mijn spi lenen?, op een voorwaarde dat je niet met onze oude spi ons heel hard voorbij komt zeilen, dan neem je maar gas terug of zo. Dat kon ze wel begrijpen, en gaat met onze oude spi oefenen. Het bleef nog lang onrustig in ons clubhuis. En bij de uitslag was het mooi dat TW tweede werd deze avond.