WAC# 8 with a new Princess

Het is stralend weer, de zon schijnt en TW begroet een nieuwe Princess aan boord, Marian is haar naam. Wij geven de baan NO en N mee aan Cris the stand in for Bram van het startschip, met de wetenschap dat het vanavond de wind wel eens op zou kunnen geraken. Dus voor ons SW-A de korte baan en de rest lang. Marian was iets gespannen en wist niet wat haar te wachten stond, nu scheelde een ding, 'wij ook niet van haar'. Maar het ijs was snel gebroken, dat kon ook niet anders met 24 graden. Eva kwam ook bij de R&ZV 'Naarden' aangezet en gezamelijk gaan we naar de boot. Lianne was al begonnen met kwartier maken, en de schoten werden uitgerold. Wind is er voldoende, en we besluiten met oog op de afzwakkende wind deze avond de Genua 1 op te zetten. De Genua 1 is de allergrootste Genua die wij aan boord hebben. Wat een mega lap is dat, 150% pure witte motor. Ze raakt al in haar nadagen, maar voor een nieuwe wordt gespaard.

De Wedstrijd

We varen naar buiten en we zijn met 4 members goed bezet, niet echt overbezet, maar precies goed. Voor Marian is er net genoeg tijd om het een en ander uit te leggen, en we zijn even aan het inslingeren en de klokken sychroniseren natuurlijk door Eva want ze is altijd op tijd. Na de info ronden wat kun je allemaal, gaan we aftellen om te starten, even hektisch als altijd, komen we iets te vroeg aan, de rem erop, tellen,.... de zeilen aan en toeter we zijn vertrokken, een mooie start uit dat bekende boekje (auteur Jeffrey; hoe maak ik een wereld start) Flyer met Iris aan boord doen het met hun twee, Jasper heeft ook een mooie start, en lopen uit naar de ton 60. (dat is de Groen/Rode met borstel 'Marian'). We hebben de spi aan dek, maar de volgende rakken zijn geen spinakker rakken. Best wel jammer, want daar ligt de kracht van TW81. Eigenlijk is de wind toch meer NO en had een andere baan keuze beter geweest. Maar dat zijn allemaal omstandigheden waar wij niets meer aan kunnen veranderen. Want wij varen onze eigen race, en je druk maken is zonde van de energie en concentratie. Lianne stuurt als een jonge leeuw, en maakt alle slagen goed af. Soms lijkt het net of wij boeien overzeilen, maar de Flyer en de meisjes van de Jip kunnen hoger en gaan ook nog harder (Knars,Knars). Maar normaal pakken wij die meiden terug met de spi rak, maar deze avond maar een klein stukje spi, waar het de moeite niet was om de Genua te droppen. Dit is iets anders dan het droppen van de dames, want de pot kwam regelmatig voorbij. Na de laatste Boei 47 (groen) gaan we keihard naar de finish. Wat vreemd geen finishboot, dan maar zelf opschrijven. Eva roept dat wij er zijn, Marian schrijft de tijd op, en achter ons kwam de finish-boot met hoge snelheid. Gelukkig konden ze de rest wel klokken. Anders zou er wel eens discussie kunnen ontstaan.

Aftersail

Marian brengt ons naar huis, en stuurt TW de Box in. Dit voor de eerste avond aan boord is heel knap. Even een stress momentje, van wanneer zet ik de bocht in, maar tussen de palen, nemen de meisjes de landvasten mee naar achteren, voor het betere remwerk. We ruimen alles op en dat noemen wij vierkant maken. De Genua 1 wordt zorgvuldig op de steiger ingevouwen, want ze moet nog haar dienst bewijzen dit jaar. Zo nu het belangrijkste moment van de avond...knallen en evulueren. De nieuweling wordt echt helemaal op de proef gesteld, want ze gaat de fles Jeam Poeppel open maken en uitschenken. Met een klein plopje wordt de fles geopend. En er wordt geproost, op een bijzonder mooie avond, en TW heeft er weer een echte Princess bij, met een schat aan ervaring en een leuke bemanningslid. Die na 1 avond mee zeilen, zich zo vertrouwd voelde alsof ze al jaren mee zeilt. Na de fles soldaat gemaakt te hebben gaan wij naar de R&ZV 'Naarden' waar de uitslag lang op zich laat wachten. Diverse protesten en aanvaringen waren de oorzaak dat de uitslag vertraging op liep. Daar kwam nog bij dat het rekenwonder Frans met Plan B de Vuurschepenrace aan het varen was, de Jury Eric ook, dus het zat even niet mee, maar vanavond werd Team Windrose 4de. Met dank aan alle tijgers van TW aan boord die als leeuwen hebben gezeild.