WAC #7 23 mei 2018 op de hoogste treden van het schavot.

Het is nog ver voor Woensdag en van Michiel een bericht, ik ben er niet, ben met ons grote luxe boot de Aristoteles 3 weg. Eigenlijk is de naam Anna Elisabeth, het heeft iets met de founders te maken. Dus wat doen wij? Vervanger voor Michiel? die is er niet, een Brutes Magnificus daar hebben wij maar 1 van, en dat is Michiel. Dus er lang over nagedacht maar wij kunnen het ook met 4 aan. En ik wil graag zelf ook eens sturen, hoe ging dat ook alweer? Dus op deze avond zijn Daniëlle, Eva en Marian uitgenodigd. Daniëlle en Marian zijn relatief vers aan boord, en Eva is de langs varende bij TW. Dus het moet wel goed komen. Ik was woensdag niet vooruit te branden, ga laat weg van huis en eet even bij Nick een broodje Kroket. (schijnt gezonder te zijn dan een broodje kaas) Dus laat ik ook even echt gezond doen, een bammetje kroket met Digon dat dan wel. Eenmaal op de boot, alles klaar leggen voor de wedstrijd. klokken en schoten. De wind is krachtig en de dames komen één voor één binnen druppelen, gaan de zwemvesten aan? Vraagt Marian, ja' doe maar, wij hebben een servivel-bag en daar zitten 5 zwemvesten in. Dus die dingen maar om. Zeker nu wij Michiel niet mee hebben, die You aan je nekvel je aan boord kan slepen. 

Buiten de haven gaan wij wat heen en weer varen op de Genua 2. Wij zijn weg uit het startgebied. 3 Minuten voor de start gaan wij naar de lijn, draaien nog een keer, en de tijd dringt. Wij lopen langs de lijn omhoog en de Clara naar beneden. Wij kunnen de Clara over de startlijn heen drukken!! Doen dat niet, ook de Clara is een avondje gezellig zeilen, en gelijk al over de lijn gedrukt te worden, dan vaar je de hele avond chagrijnig rond. En wij denken dat wij sportief zijn, dus starten wij met de Clara boven ons, niet echt handig maar, de angel is zo uit de wind, en wij lopen niet uit het roer. De klasse is erg dun bezwaaid met boten, er zijn er vanavond niet veel. 

Na de start naar Ton 60, erom heen en hoog aan de wind naar Ton 47 met licht en dan op spi of niet? Het zijn hele kleine korte rakjes en de wind is best wel veel. Een keer een fuck-up en wij zijn het voordeel van de spi kwijt. Wij zetten de fok in de loef met de spiboom erin. De eerste keer even zoeken waar de boom en de volgorde van plaatsen. Maar naar de D gaan wij naar B, daar aangekomen weten de meiden van het voordek Marian en Eva, hoe te handelen en staat de fok gelijk na de Ton B. Wij zijn in gevecht met de Heart of Gold, en op het voor de windse rak lopen wij weg. Precies genoeg dat wij nog ruim voor het binnenvaartschip langs kunnen. De Heart of Gold niet!, zij krijgen ook een peppertje van de Schipper die niet blij is. De Heart of Gold zeilt de wedstrijd wel uit maar laat een DSQ noteren. Heel sportief, maar het weegt zwaar, want ook moeten zij een avond startschip spelen. En terecht want de wedstrijden staan in gevaar als er meer klachten komen.

Wij varen 4 keer naar D vanaf B, Daniëlle houd het goed bij en Marian mag ook een keer een boeironding wegstrepen. Het laatste rak is van B naar de finish, de wind was ingekakt en wij varen met de fok de andere kant op in de Boom, ik zeg 'wij hebben de tijd om de spi te zetten' begin maar. Heel even verbaasde gezichten maar als een stel jonge veulens werd de spi aangeslagen schoten eraan, in de boom, op en neerhouder eraan, Daniëlle hijsen, Eva Genua naar beneden. Marian trimmen en varen en snelheid maken wat je weet het maar nooit met de Clara die vaart achter je en die eindigt zomaar voor je. Vanavond zijn wij niet te houden en janken het lange end naar de Finish waar wij nog bijna de Jeanne in halen. Een mooi Kodak momentje. De blije gezichten en de mooie tanden van Eva. Eenmaal in de haven boot snel vierkant maken en de fles van Daniëlle soldaat gemaakt, niet voordat Daniëlle de fles liet ploppen. Iedereen ging daarna mee naar het Clubhuis, waar de uitslag even op zich liet wachten. Ik zag een spanning op de gezichtjes, hebben de tijgers huis gehouden. Eva bemoeide zich heel even met de uitslag, maar Dingeman kwam al een hand geven. Maar het werd officieel voor gelezen door Floris Cornelissen. Als eerste de SW, met als eerste TEAM WINDROSE met meer dan 15 minuten op de Clara. En wij zijn van de straat geweest, en gewoon lekker gezeilt met warm weer en dikke wind.