Nieuwe Spinakker voor TW

Na 14 jaar trouwe dienst, wordt onze Rood/wit/blauw gestreepte spi vervangen door een nieuwe spi. Omdat TW een restyle heeft gehad, is de romp zwart met een Limegreen omlijstijng, met diverse accenten waaraan TW zo herkenbaar is geworden. Hebben wij besloten Quantum Sails een nieuwe spi te laten maken. De spi is hoofdzakkelijk Zwart met limegreene omlijsting en midden in de spi zo kleine 5 meter bij 2 meter staat het TW Logo in het lichtblauw.

In 2014 ging met de Pampus Regatta de spi overboord, nadat de zijkant van de tas was uitgescheurd, dreef de spi als een vadoek door het water. Met veel kracht en 500 liter water vasthouden, kregen wij de spi binnen. Een nieuwe tas was gewenst. Zodoende Michiel gevraagd waar is er een tas te koop, en kunnen wij aan een nieuwe tas komen bij Boei 26. Michiel vertelde dat de spi tassen die op voorraad waren te groot zijn. Dus het naaisetje van Atie bracht uitkomst en de tas werd gerepareed. Nadat we uitvoerig over de toekomst van TW hebben gesproken, kwamen we tot de coclusie dat als je het beste uit het Team willen halen, ook de uitrusting het beste moet wezen. Het Team heeft bewezen dat ze de ambitie heeft om voorin de wedstrijd te kunnen varen. Dus was het niet meer dan normaal om zo mooi mogelijke Spi te laten maken. De zeilmaker was van te voren al bekend, de voorkeur gaat uit naar Quantum Sails. Ten eerste eerste deze zeilmaker in Rotterdam gevestigd, en verder zijn al onze zeilen van Quantum Sails, het zogenoemde Full dress by Quantum. Wat als we ergens eerste worden een vermelding bij Quantum Sails website opleverd.