Alissa de nieuwe Benjamin bij TW81

Tijdens de Prijsuitreiking van de WAC 2018, waar TW tweede werd in de SW B. Liepen wij Alissa tegen het lijf. Alissa was daar op uitnodiging van een J80. (waar ze weleens oproep kracht is). Ik vroeg haar of ze geen vaste boot zocht? Om als het werk het toelaat, mee te gaan wedstrijdzeilen. Dat Leek Alissa wel wat, bij een groot Team, te komen. Alissa gelijk geïntroduceerd want heel Team Windrose was aanwezig, behalve Daniëlle want die was zeilen in Croatië. En iemand moest dat doen. Eva de Boekhoudster en van de ledenadministratie werd voorgesteld en zij introduceerde Alissa aan het Team Windrose. Na rondvraag zei een ieder, laten wij Alissa een kans geven, want ze is gemotiveerd tot op het bot. En wil graag, en heeft eigenschappen die wij graag zien. Zoals bescheiden en toch niet de kaas van het brood laten eten. En ze heeft humor. En wat natuurlijk het allerbelangrijkste is, ze lust bubbels, niet omdat het Chardon maar omdat het Moët. Kortom ze werd uitgenodigd om een dagje proef te komen zeilen. 

 

Dit werd Zondag de 30ste september, en dit was weer zo dag, met een randje van puur goud. Alissa was op tijd, en na een stukje techniek kwam Lianne zich melden om te sturen en om wegwijs op de boot te worden. Want op zo dag komen veel dingen voorbij, en het is dan beter om het ook van een ander te horen, want de leercurve moet snel gaan, want er komen nog Pinquïn-Cup wedstrijden en dan gaat Alissa het diepe in. Oftewel dan hebben wij geen tijd, dan moet het gaan zijn, snelheid, en iedere seconde telt. 

Na het spinakkeren ging onze nieuwe Benjamin de spi invouwen, en het verbaasde ons dat ze gelijk een wereldtijd maakte. Dit beloofd wat. De spi binnenhalen, sturen overstag, grootschoot en Genua doorzetten het liep allemaal gesmeerd. Dus wij zijn er klaar voor, en wij denken dat wij met Alissa een wereld tijd zullen hebben, al is het alleen maar het plezier wat ze uitstraalt om mee te zeilen.