WAC 2008 - Viertiende wedstrijd met de Hoofd Sponsor en een nieuwe

De vakantietijd is nu echt aangebroken, en om een Team samen te stellen, is echt moeilijk, niemand is thuis, zelfs me beiden neefjes niet. Met Wim afgesproken, en met Vincent Vermeer dat hij meegaat. Op de valreep, heeft Gertjan Kegel ook toegezegd dat hij meegaat, om ons van de Champagne te ontdoen.

Op tijd naar de boot, moet nog even het teak van de banken erop schroeven. Lopend naar de boot kwam Vincent me te gemoed, die is op tijd zeg, 1800 uur af gesproken en hij was er al. terwijl het nu pas 1700 uur is. Maar dat komt mooi uit, kan ik hem wat instructie geven, en hij zou dan even kunnen helpen met de banken erop schroeven. Klusje was zo geklaard, nu naar het restaurant, even hapje eten, en even relaxen, het was warm. Dorst, het vrolijke gezicht van Janneke was er ook, en ze vertelt dat ze straks overhoort mag worden. Ze had deze website gevonden en had zich door de tekst heen geworsteld. Haar collega kwam al snel vragen wat we wilden eten, en het startschip kwam zijn spullen op halen, wat te drinken vroeg ik, nee antwoorden Derk jan van den Berg, geen tijd bla bla bal,

Janneke keek bezorgt, niks drinken en wel zitten, nou ja...... moet kunnen, na twee minuten hadden we Derk Jan overgehaald om toch in een biertje te gaan happen. Wim kwam binnen zetten en vertelde het spannende verhaal over Hadé der tas die gejat was, en dat hij alle sloten moest vervangen en zo. Janneke kwam nog even buurten en vertelde dat ze haar stukje gelezen had en vond het jammer dat er wat over het Restaurant stond geschreven wat niet zo positief was, ze moest ook wel lachen omdat we voor niets koffie hadden gedronken, ohoh stinkers. Aan haar gevraagd of ze een keer mee wilde, een wedstrijd zeilen, moeilijk gaf ze toe dat ze mee wou, alleen als ze een mooi shirt aan mocht, okay en ook als we de website aan zouden passen, bij deze is dat ook gebeurt.

Afrekenen ging vandaag heel snel, tot opluchting van ieder, gelijk naar de boot. Bij de boot aangekomen gingen we gelijk aan de slag huik eraf, schoten klaar leggen, en varen, even langs de hoofdgracht. Daar kwam Gert-Jan al aan, stapte vanuit zijn tuin op zijn boot, en daarna op onze boot. Stelde zich voor en ging gelijk aan de slag, zeilen hijsen. Voor de start even heen en weer varen, iets van de startlijn af varen, oploeven klokken en bij 0 gingen we er gelijk erover heen, weer een wereld start, gadver. Onderweg spi erop, eraf, invouwen, en nogmaals erop. De wind zakt in, en we verliezen aansluiting met de voorste twee boten, we klokken, 2 en halve minuut achterstand, dat gaat vanavond niet meer goed komen.

Jammer met onze Sponsor aan boord hadden we beter willen doen, maar het was een leuke ervaring voor Vincent Vermeer, om te zien wat die nu sponsort, en wat die verkoopt groen is, en dat deze sport ook groen is. Wiervelden ontwijken, met de wind door de zeien scheuren, en als we op de motor varen we, één hele liter diesel per uur gebruiken. Dat houd in, als we een werkweek varen, we dan, veertig liter diesel in de week zouden gebruiken. Gelukkig gebruiken we ongeveer 30 liter diesel per jaar. Dus Groener kan het haast niet.

Over de finish aan gekomen, klokken we en wisten al dat we vanavond zeker geen eerste zijn geworden. Eenmaal in het clubhuis, feliciteerden we de concollega's en hun vertelde dat zij niet eerste zijn, maar de Roxanne, en hij kon er haast al niet van slapen dat hij Team Windrose, niet kon verslaan. Nou Sander van harte, en een hele fijne nachtrust toegewenst.