WAC 2008 - Zestiende wedstrijd, met weer een nieuwe en 29˚... Phfffffff

Team Windrose vroeg op pad, in Hilversum Bianca ophalen. Tomtom doet haar werk goed, we zijn te vroeg, Bianca zeer verbaasd zijn jullie er al. Ja het zat mee, en het is mooi weer dus gaan naar die drijvende caravan, waar we ook weleens een wedstrijd mee zeilen.

Eenmaal op de boot aangekomen, eerst de koelkast maar eens plunderen, wat is het warm binnen 33 graden, buiten is het 29 graden, en haast geen wind. Bianca maar een rondleiding gegeven en oefenenen om de Spi in te vouwen. Dat gaat goed, dat beloofd wat voor de toekomst, even de schoten en de kleuren uitleggen, het is eigenlijk te warm voor die onzin, maar toch, het is wel van belamg. Gelukkig vliegt de tijd, en moeten we even onze neus in het Restaurant laten zien. Peter zit er al, de bediening heeft het druk, Mark doet zijn best om me een kogelbiefstuk aan te smeren, maar zonder succes, Het is gewoon te warm om een biefstuk te snijden en weg te eten. De dames hebben minder moeite, een van de twee heeft een Supersize bedje van sla met daarop iets erg lekkers, de ander heeft ook een prachtig bord met een hoop eten besteld. Michiel komt ook binnen vallen, heeft vakantie, maar onderbrak die graag even, om te kunnen zeilen. Zijn scheerapparaat was even zoek waarschijnlijk, want hij had al een redelijk baard, waar sinterklaas jaloers op zou zijn geweest, een vakantie baard. Tijdens het eten, krijgen we iets te drinken aangeboden door Mark, aardig van hem. Even afrekenen, en ik zag nog net hoe Janneke stikte in........, en vol schoot van emotie.

Eenmaal op de boot ging het weer ouderwets, leek net als of we al jaren met elkaar zeilden. Bij de startlijn aangekomen, hadden we een verrassing Baan 1 moest er gevaren worden, nog nooit gedaan. De rollen werden verdeeld en Peter deed deze avond voordek, en liep wat te experimenteren met de boom tegen de mast, wat niet echt een succes was, maar je bent van de straat. En het kost niks. We moeten een wereld start maken hadden ons zelf opgelegd, dit omdat we vandaag Wim niet bij ons hadden, en we konden laten zien, dat we dat ook wel kunnen dat "starten". De klok werd goed bediend, we gijpten nog maar eens, eenmaal overstag langs de startlijn lopen, en op nul erover. We lagen vrij en voorop dus Hihaa weer een wereld start. Nu kijken wat doet de concurrentie, niemand spinakkert, we moeten het doen was onze motto, Hup dat ding omhoog en lopen, gingen de boten met Genua sneller, het was moeilijk te zeggen, maar toch de spi staat, o shit wiervelden, bijna vergeten, hoe dat wier je avond kan vergallen. Bij Ton 57 spi eraf en Genua 1 omhoog de wind zakt eruit, we lopen voor geen meter, komen we de Draak tegen en wat een draak van een boot, geen wind en een vette loefpartij, maar het is hun recht dus we doen mee, maar eigelijk is het onzin, maar toch..... we moeten overstag om een aanvaring te voorkomen, en liggen nog langer stil, shit wier, wat een drama, alle boten schieten ons voorbij, en we liggen echt stil. We balansen en al het gewicht aan de lage kant, het helpt langzaam gaat het Team weer vooruit. Spi gaat er weer op, en er komt ietsje meer wind, onze achterstand kunnen we niet meer goed maken maar lopen wel weg van de rest.

Over de finishlijn kijkt Bianca naar de klok en zegt de tijd, een tien minuten later wordt er gevraagd hoe laat gingen we er over heen, 21.04 uur en 45 seconde, duidelijk nog geen Aldzheimer, die Bianca. Naar de box boot opruimen, en Spi invouwen, en Genua op steiger vouwen. Peter moest weer even voordoen hoe Pieter van de Hoogenband zijn 100 meter vlinderslag ging doen in Beijing. Maar alles kwam goed in de zak. Diana haalde de fles champagne tevoorschijn, en het was onze nieuweling gegund, om de kurk in twee boten naast ons gelegen Sunway te schieten, een vette knal en ploperde plop, de eerste de beste Team lid die de kurk drie boten weg kan schieten. Nog nooit vertoond, dus als je zo buitengewoon champagne kan laten knallen, dan moeten we Bianca wel vragen om ons te komen versterken. Eindelijk waren op tijd in het clubhuis, om de uitslag mee te maken, en TW op nummer zes, maar wel met een nieuw Teamlid, Bianca welkom aan boord.......