WAC 2008 - Zeventiende wedstrijd, met zwaar weer en vette golven

De competitie begint ten einde te lopen en TW is op koers, zeven ééntjes, en nog drie wedstrijden te gaan. We kunnen nog niet verslappen, de concurrentie slaapt niet. Eigenlijk hebben we nog een eerste plaats nodig, want de beste acht wedstrijden tellen alleen. deze avond beloofd weinig goeds, het stormt, het snot van de dijk.

TW is nog even 'middags naar Almere geweest en in de dikke golven, naar Naarden terug gezeild. Natuurlijk geen laarzen aan, en niks zeilkleding, dus drijfnat kwamen we aan in Naarden. Bianca gesproken, moest examen doen, en kon niet mee. Gertjan zijn nieuwe aanstaande schoondochter zag het niet zitten om met de FF65 te gaan zeilen met deze wind, dus Gert-Jan Kegel belde, ik zou graag mee willen, geen punt we hebben gewicht nodig vanavond, maar eerst eten. Een leuk menutje uit gezocht en happen, Peter kwam erbij zitten, en later kwam ook Michiel aanschuiven. we hebben het al die tijd over de harde wind en storm. Eenmaal bij de boot aangekomen, zien we dat de buurman Sander met de Sunway 25 ook mee doet, hij toonde wel ballen samen met zijn zusje Palien en zijn vriendinnetje met de storm te gaan zeilen.

TW is onderweg naar buiten eerst nog even Gert-Jan ophalen, Lilly staat blij te zwaaien, blij dat G-J even de deur uit is. We zeilen naar de startlijn, de taken worden verdeeld weinig discussie, Gj kunnen we het sturen in zijn maag splitsen, Peter voordek, Michiel pitswerk, en de rest voor het gewicht in de gangboorden. Startklok wordt weer bediend door het Hart van TW. En de banenkaart hangt weer ouderwets buiten. Gj moet starten en wordt geholpen door de klokkenluidster en zijn ervaring, weer een wereld start. TW is echt op dreef, eerste rak windsnelheid 27 Knots, we lopen hard en we bomen de High-Aspect uit, we Gijpen en we lopen verschrikkelijk uit het roer. Helemaal plat gaan we, giek door het water, leek net of de handrem aangetrokken werd. De andere boten lopen weg, shit slechte actie van ons, snel vergeten en schouders eronder. Die boten moeten we weer inhalen, en dat lukt, ik zie de Jop ook meedoen, en zijn ze nu al bij de boei geweest, het zal wel. Wij varen onze eigen wedstrijd en zien wel wat de rest doet.

Derk-Jan doet het vanavond alleen op Genua, en is eigenlijk niet zo ver achter, Sander zien we voor de wind als een nieuwe concurrent, maar op het aandewindse rak, gaat die eraan. Duidelijk teveel voorzeil. loopt ook een paar keer uit het roer en is in geen velden of wegen meer te zien. S.Kreukniet doet het eigenlijk te goed, wij koppen de golven terug het Gooimeer in, en zijn drijfnat, bij Diana loopt het water in haar pak, bij de hals zo de TW-Polo in. Peter gaat met overstag gaan, voorlangs de mast, en glijd uit, oh shit als de Sint maar zich niet bezeerd heeft, want herstel duurt lang bij hem, maar gelukkig de schade viel mee.

Door de harde wind en hoge golven is de wedstrijd slecht te volgen, ik zie de Jop helemaal niet meer, en de Roxanne heel ver weg. Gelukkig ligt de Geusje dicht bij ons en lopen we gelijk op naar de finish. Eenmaal gefinisht snel de boel opruimen, en aan de Champagne, en voor het eerst dit jaar binnen gedronken. Eenmaal naar het clubhuis, kwamen de verhalen, best zwaar, die wind en wat een ballen van golven. Binnen voordat de uitslag bekend werd, gemaakt, nog een gokje gewacht met Diana, vijfde zei zij, ik denk op zijn minst vierde????.

Tjeerd lees voor.........Tweede vanavond Team Windrose.....en eerste Roxanne van S.Kreukniet. Nog even met Sander van de Sunway 25, met zijn stoere meiden gesproken te hebben, vertelde ze, dat ze veel schade hadden, n.l. zeerailing eraf en de buiskap aan gort. Een jongedame vertelde nog best hard die wind, ja dat klopt in een vlaag hadden we 34 knopen wind gemeten, op de Windrose. De Jop vertelde nog dat ze het te hard vonden stormen, en ermee gestopt waren.