WAC 2013 - Zesde wedstrijd met de logopedisten

Deze woensdagavond zijn we met ons vieren, Eva, Machteld, Wim en Captain Bert. Eva gaat nu al geruime tijd mee maar weet ondanks zij het wel leuk vindt, nog steeds niet of het Team-gebeuren haar nu wel genoeg aanspreekt om een vast Teamlid te worden....

Eva en Machteld eten saampjes op de boot, en ik eet 'alleen'  met al mijn vrienden 'boven'. Het is best wel wat ongezellig als het Team op de boot eet, terwijl ik 'boven' zit, maar ik begrijp wel dat bij die meiden de Saté onderhand hun neus uitkomt. Laat stáán de bananen die steeds afbesteld moeten worden. Het havencafé wil geen wedstrijdmenu'tje meer voor ons vaststellen omdat we een onbetrouwbare partner zijn. Bij slecht weer komen er minder zeilers en houdt hij al die bananen steeds over.....zegt hij. Toch niet zo gek dat er dan minder zeilers komen als het rotweer is? Waarom op een boot zitten met je 'Mepal' als je thuis van je 'Wedgewood' kunt eten? Om de beste man niet helemaal teleur te stellen, offer ik mezelf maar weer op om toch maar weer in deze 'ballentent' een Saté in mijn keel te duwen waarbij ik de banaan maar even achterwege laat, die kan hij zonder dat ik het hardop wil uitspreken beter ergens anders induwen.....

Het startschip komt de benodigde spullen ophalen. De propere instructie gegeven en nog een keer gezegd je bent alleen, maak de finishlijn kort, zo kort dat je ze goed kan zien, en ze kunt verstaan als je desnoods vráágt naar hun startnummer. Na de saté, lopen Wim en ik kaarsrecht alsof we een satéstokje ingeslikt hebben samen naar de boot. The 'girls' hadden de gehele boot al opgetuigd, we doen een kleine check.....check, check, dubbel check gedaan. Alles was top. Het waait aardig maar zoals gewoonlijk zou de wind eruit gaan. De grote Genua 1 werd aangeslagen.

De wedstrijd

We varen naar de startlijn en doen even een 'proefstartje', de adrenaline stijgt zoals dat bij een wedstrijd 'hoort' en we draaien nog een keer. Wim geeft instructie en we starten over stuurboord. Met vier boten op rij, komen we op de startlijn aan gedenderd. Over bakboord komt de 'Spoom', en er wijken nu wat boten die bang voor een aanvaring zijn..... Wij kunnen niet wijken want we zitten in de mangel tussen de 'Geusje' en boven ons de 'X302'. Er klinkt een hoop geschreeuw, we starten mooi, Wim wil meer druk hebben op de Genua en dat lukt jammer genoeg niet zo snel als hij dat wil. HELP!!! Michiellll "where are you????, we'll miss you!!!!" Wim stuurt weer meedogenloos en als een jonge 'ras'hond. Na de stuurboord slag gaan we overstag en liggen bakboord. Net voor de ton maken we de slag terug waar juist een boot 'bakboord' ligt en waar binnendoor de 'X302' komt..... Ja hoor, dik vet op de Ton! De Ton lag heel even plat op het water en op het moment dat de 'X' vrij komt ramt zij de 'Geusje', waarbij er een reddingsboei te water gaat. De reddingsboei wordt weer opgehaald. Ons Team raakt er even door van de wijs, zoveel commotie, enerzijds omdat we al vaak aangevaren zijn, anderzijds omdat we nu een ander zien aanvaren en een tegen een grote dikke ton zien opvaren. We pakken de strijd én onszelf weer op en maken ons klaar voor de Spi. Eva heeft de spierballen van Michiel overgenomen, misschien heeft zij nu van te voren écht goed krachtvoer gegeten ipv die stokjes in die ballentent. Het blijft hectisch en er staat veel wind. Machteld staat haar mannetje op het voordek,  de Spi wordt aangeslagen en gaat omhoog. Eva op het 'oortje' varend, varen we naar voren. Het kruisrak wat volgt noopt ons de Spi neer te halen. Ook nu haalt Eva de Spi in en vouwt hem gelijk in de tas. Het voordek wordt opgeruimd en we moeten met zijn allen hoog, met de benen buiten het gangboord. We werken als een Solinero en komen nog in een 'loef' -duel met 'Geusje', onze Wim laat zich opfokken, maar niemand fuckt Wim. We jagen 'Geusje' de lucht in en zij kiezen eieren voor hun geld door onder langs te gaan. We finishen uiteindelijk vlak langs het startschip.

Aftersail

Machteld stuurt ons naar huis, zodat we even uit kunnen blazen. Niet voor lang want de zeilen moeten naar beneden en opgebonden worden. Nadat Machteld de boot 'geparkeerd' heeft, neemt Eva de Genua mee, en wil deze aan Wim geven. Wim is bang dat de Genua te water gaat of Eva. Eva zegt: "Dan dan maar beter ik, want ik ben goedkoper." Natuurlijk gaan we hier met zijn allen tegenin want we willen  Eva  niet kwijt, ze is onbetaalbaar. Gelukkig is alles op de steiger terecht gekomen en kon de Genua ingevouwen worden om deze in de zak te doen.

Nadat alles opgeruimd is horen we dat de 'Fram', de 'Gipsy 2.0' van Katja aangevaren heeft in de haven. Een heel vervelend ongeluk, omdat de 'Gipsy' een aangehangen roer heeft en daar heeft de 'Fram' dus opgezeten. Het roer is met een klap om geslagen, en Katja kreeg de helmstok in haar lichaam, en had nu heel veel pijn. 

Nadat we van deze schrik bekomen waren, probeert Machteld toch een fles Jean Poepel te openen. Het is een dubbel gevoel waar we op moeten drinken vanavond.....misschien heeft het een reden dat de kurk niet echt wil knallen, het zou anders misschien niet echt 'goed' gevoeld hebben. René van de Fram wordt gevraagd voor de groepsfoto. Na de fles soldaat gemaakt te hebben, vroeg Eva of TW ook een bikini hebben, doe mij dan maar een burkini van Helly Hassan.

Nadat we met ons allen naar het clubhuis toe zijn gelopen, groeten wij Machteld en gaan naar de prijsuitreiking. TW was achtste geworden van de dertig boten. Wat best wel goed is met veel wind en hectische toestanden. Het is maar net hoe je het bekijkt tenslotte. Eva moest vroeg weg, op de valreep interviewde ik Eva nog eenmaal: "Mocht jij volgende week het verslag willen schrijven, zou je er dan ook nog eens over willen slapen of je voor 'vast' bij Team Windrose wil komen zeilen?" She says "Yes, I'll think about it! Let me sleep about it.....Because I know, this will be a 'YES', I say to her: "Welcome into the TeeWee". By the way; ze komt natuurlijk pas ècht voor vast als er ook een TW-Shirt voor haar op de boot ligt......Dat wordt weer champagne moment.