WAC 2014 - Eerste Wedstrijd, met toch iets meer wind.

TW had al een dag proef gevaren met de "Girls of the crew", tenslotte moest het team goed voorbereid zijn op een nieuw wedstrijdseizoen, met de vernieuwde Windrose! We moesten testen met de nieuwe Genua 2, zodat de boot nog net zo snel door het Gooimeer zou glijden als vóór de metamorfose.

Ook testen we of er nog net zo’n goede samenwerkingscultuur heerst tussen de teamleden als het vorig seizoen…..zien en ‚voelen’ of iedereen er weer voor gáát……….zoals dat in een team hoort te zijn.  Er kan in een winterseizoen van alles veranderen, wat zeg ik, in een dag kan alles veranderen! Een echte testkees of jan dus. De meiden waren er helemaal klaar voor en Michiel was als vijfde crew lid ingevlogen, wat kon er mis gaan? De start van het seizoen met vijf man, Eva, Machteld, Lianne, Michiel en RoBerto.

We ontmoetten elkaar bij de boot en gingen eerst de inwendige mens versterken in het Havenrestaurant, waar Michiel helaas nog niet bij aanwezig was omdat Michiel nog vast zat vast in the traffic. We bestelden voor hem alvast een biefiedelomo met patatten, rekening houdend met de bedieningstijd……..Michiel redde het nog om aan te schuiven voordat de borden leeg waren. De adrenaline was van de gezichten af te lezen en de boot was al wedstrijdklaar gemaakt door Eva. Het was na het diner dus alleen een kwestie van opstappen aan boord en gaan! De boot werd uit de box getrokken, en we gleden af naar de start. De Genua 1 staat erop en er is weing wind, al was het wel ietsjes meer dan dat er volgens de voorspelling werd verwacht.

De wedstrijd

p het startschip werd baan 7 getoond, Oost-oost-zuid, we hadden tijd genoeg dus maakten we eerst een proefstart, de wind stond half. We rommelden nog wat voor de startlijn, ondertussen de tijd nauwlettend in de gaten houdend. Op 1 minuut voor de start liepen we naar de startlijn, iets langzamer dan bij de proefstart. De wind kwam inmiddels iets meer van achteren. De start was goed te noemen, alleen moest de Spi erop, waar we helaas nog geen rekening mee hadden gehouden. Gemiste kans? Alsnog de Spi er op gezet, beslissing helaas 20 seconden te laat, maar de meiden hadden hem er erop staan in een oogwenk, mede door de spierbundel van Michiel. We liepen op Spi naar de eerste ton, Spi er weer af, Genua strak en iedereen hoog behalve Eva die de Spi ging invouwen. Bij de Boei 49 gingen we het kruisrak in, de baan was perfect! Een mooi kruisrak, daarna de Spi erop gezet en terug. Dit herhaalde zich een keer of drie. Bij de laatste boei ronding hebben we de Spi ‚reachend' erop gezet met de jockeypool erin en we trokken diepe golven om ergens voorin te finishen. Michiel vouwde de Spi, Lianne zat aan het roer, en zo gingen we terug naar de box. De eerste wedstrijd was gevaren, we maakten ons klaar voor de aftersail.

Aftersail

Eenmaal terug in de haven, vouwden we de zeilen in, alles was mooi droog voor het vouwen. De meters werden voorzien van hun kapjes, de klokken gingen naar binnen. Het moment van de bubbels was aangebroken, volgens traditie werd de eerste fles Jean Poepel van het seizoen open getrokken. De verwachting was hoog, de smaakpapillen stonden hooggespannen……Blèèè, helaas, het was de miskoop van de maand, deze smaakte niet best. Volgende keer beter, kan gebeuren. De wedstrijd werd even nabesproken op leermomentjes. Het was een mooie avond, we hebben goed gezeild, alleen na de start had beter gekund, verder was iedereen scherp en gemotiveerd tot op het bot. De nabespreking was zo kort omdat de Champie niet lekker was, nadat het laatste woord gezegd was, werden snel de restanten door het gootsteentje gespoeld. In het ‚Behouden Huys’ hadden ze vast iets beters te schenken, dus pakten we de bagage om naar de cermony protocolar bij de R&ZV Naarden te gaan. Daar werden de prijswinnaars voorgelezen. TW vanavond vijfde geworden, dat is een mooie prestatie met 28 boten aan de start in twee klassen. Tot volgende week!