WAC 2014 - Tweede Wedstrijd zonder hem, wiens naam wij niet zullen noemen......

Ik was vandaag al vroeg op de haven, ik moest het slijpsel nog weg halen van de voetrail die ik had afgeslepen. Dat was nodig omdat er een stuk uit was gevaren, en om met meer comfort met de benen over de rand te zitten. Kosten nog moeite worden er gespaard om het verblijf aan de hoge kant te veraangenamen.

In de TW Groups Whatts App. geen afzeggers te lezen, dus zou het eigenlijk mooi zijn als er ééntje wat anders te doen zou hebben. De GroupsApp zei mij wel dat ik weinig teamgenoten aan tafel zou hebben vanavond in het Havencafé. Zo jammer……. zit ik daar weer als ‚Remy’ helemaal eenzaam en alleen te eten. Soms veranderen dingen als het ‚weerlicht’. Naar gelang de middag verstreek en ik de schilfers had opgeruimd, kwam Michiel over de steiger aangelopen. Heéja, hij was er al, dus kon toch wel een hapje mee eten. Dat werd al een stuk gezelliger! We liepen de trap op van het Havencafé en daar kwamen we Lianne tegen, ze wilde niet niet mee eten, maar een espresso ging er wel in. Michiel en ik bestellen wat te eten en voordat we er erg in hadden was ons diner er al. Machteld kwam inmiddels ook aan en schoof even aan. Lianne ging de boot vast wedstrijdklaar maken. Terwijl Michiel af stond te rekenen voor het hele Team, kwam via de andere ingang Wim binnen. „Ooh”; zei Michiel, "als we met zoveel zijn, ga ik liever een voetbal wedstrijd kijken thuis". Na de dramatische voetbal wedstrijd van de afgelopen zondag, wilde hij nu wel eens een echte voetbal wedstrijd zien. „Natuurlijk Michiel, als er zo weinig wind is, is het strak plan als er een iets anders te doen heeft…..". De wind was inderdaad heel weinig en kwam uit oostelijke richting. Het startschip kwam de spullen ophalen, en in goed overleg met WindGuru geef ik Oos-oost-noord mee, baan 3. Met de tekst erbij: „Je mag inkorten waar je maar zou willen,als het maar voor de voorste is".

De wedstrijd

We gaan naar de boot en nemen afscheid van Michiel. Hij gaat de handelsreiziger uithangen in Russia, dus we moeten hem een aantal weken missen.  Toen waren wij nog met vier…...Lianne heeft de boot klaar liggen, we trekken de wedstrijdshirts aan en zetten de klokken gelijk……..en we gáán. We varen de haven uit en zwaaien nog even naar onze grote fan, Nelleke van Bladeren die in haar tuin de grasrobot in de gaten stond te houden. Het was wel even wennen zei ze, de TW is nu zwart. We varen op Genua 1, de start is redelijk, en we lopen niet snel naar de ton 60. Eenmaal daar gaan we hoog aan de wind op de op- en neer’tjes te gaan doen, tussen 54 ton en D ton. We spinakkeren van D ton naar de C ton, met erg veel wind schiftingen, we worden niet vrolijk van de ronding, want we zien de Fram voor ons en die loopt steeds verder van ons weg……..hierdoor hebben wij haast geen wind meer. Kortom, we varen wel voorin, maar niet ver genoeg! Een positiviteit is dat de ‚GoPro’ het goed doet, zodat ik een filmpje kan insluiten.

Aftersail

Zoals gewoonlijk wordt Machteld het roer in handen gegeven, en zij zou de boot naar huis brengen. Het inparkeren ging een stuk beter dan vorige week. We vouwen bijna de gehele garderobe van TW op. De fles Jean Poepel smaakt stukken beter dan die van vorige week, het smaakte weer echt naar méérméérméér…….maar het werd tijd om de uitslag te kunnen gaan horen. Machteld en Lianne houden het voor gezien, en Wim en ik nemen afscheid van hen en gaan naar het 'Behouden Huys’. TW zesde vanavond, leuk gezeild, het kon beter, weer een paar leuke leermomenten……... en een GoPro die zijn werk goed doet.