WAC 2014 - Achtste Wedstrijd zonder de spierballen....

Het regent al de gehele dag, Michiel heeft zich ziekgemeld. De wind is zacht, en we zijn met ons vieren deze avond. Eva, Machteld, Lianne en ik. We eten boven, en het smaakt. De meisjes zijn de boot aan het klaarmaken, terwijl ik het startschip bevoorraad.

Daarna na de boot, alle meisjes zijn in het zwart met limegreen. En ik heb mijn rode Musto pak aan wel een lekker contrast. We trekken de boot uit de box en gaan naar het startgebied op Genua1. Zo weinig wind dat we het allergrootste tuig op hebben. We maken de indeling, Bert start, Machteld stuurt de boot halve wedstrijd, en Lianne de laatste helft, en Eva stuurd ons naar de thuishaven.

De Wedstrijd

De wind is ZO, dat werd een voor de windse start. Ik ben van het start en Eva van de klok. Ze telt en ik ram de boot precies op tijd de lijn over, een wereld start, de spi werd omhoog getrokken. Eva is van het openhouden van de spi, Machteld voorop, Lianne aan de lieren. We lopen voorop in de wedstrijd, we gingen om de boei, en gaan het lange kruisrak in, Machteld doet haar best, bij de bovenboei gaat de spi erop, en we gaan met een slakke gang naar beneden, gijpen halverwege. De vaart is eruit en we werden ingelopen, en voorbij gelopen door de vloot. De spi gaat eraf, alweer een kriusrak, Lianne neemt over, we maken een besluit om de boom aan bak te zeteen zodat we niet meer gaan gijpen. De wind draait en neemt zwaar in kracht toe, we houden de zaak amper onder controle, terwijl we nog moeten gijpen. Na de beneden ton, trekken we spi naar beneden, de val zit om de wagen van de grootzeil, K..tering jantje, een kleine teleurstelling, we gaan door op Genua 1. Lianne loopt uit het roer, ik neem over het is tezwaar, en het is inmiddels aan de wind geworden. We gaan niet zo best, teveel zeil en we moeten overstag om te kunnen finishen, de gifbeker moest helemaal leegwant de Genua-schoot zit onder de spiboom, we hebben geen voortsturing meer en we kunnen niet naar de finish, Machteld trek de boom uit de schoot, Eva maakte daarvoor ruimte en nu aan. We finishen, en het was niet onze beste wedstrijd. Maar wel een hoop leermomenten. 

Aftersail

Het regent en we zijn niet zo blij. De teleurstelling doet zeer, maar we zijn nog steeds aan het leren. En er is niets kapot gegaan, en wat nog belangrijker is No Panick aan boord. We maken een fles bubbels open, en nemen er een omdat we ons best gedaan hadden. Grote klasse van de meiden, vies weer en toch ervoor gaan, dan is een hoge notering minder belangrijk, we managen de boot en soms gaat het minder. We laten de teleurstelling niet ons vertrouwen verzieken, en gaan toch naar het clubgebouw. want immers de gifbeker moet wel leeg maar dan ook helemaal.