3de Wedstrijd met Remco

Het was een rommelige dag, ik moest onder de vloerdelen nog wat water wegzuigen met mijn nieuwe waterzuiger, die ik speciaal bij Ursela had gekocht omdat ze een mailtje stuurde op Kingsday 25% discount. Dus zo gele Kärcher gekocht, om het bilgenwater weg te zuigen. Tijdens het legen van de waterzuiger, kwam ik op het idee om er alcohol bij deze drap te doen en dan te verkopen als Naarden Schipper Bitter. Waarschijnlijk een gat in de nautische markt. 

Vandaag is het onbestendig weer, het waait en de verwachting was dat de wind eruit zou gaan, en regen. En erg koud, gelukkig de korte baan. En dan aan de Alcohol, gekscherend noemde iemand de SW-A klasse waar we in varen bij Naarden, de SW-Alcohol klasse. 

Het was druk op de groepsapp, wie eet er waar? en waarom? Dit omdat het vervelende restaurant, nog steeds dicht is op de haven, en der zit ook geen beweging in. Iets met vergunningen of zo, me dunkt. Gewoon een kar neerzetten waar ze wat eetbaars verkopen en dat Havencafé ritueel afbranden. Wij zijn er ook klaar mee.

Maar goed in de stad nog wat eetbaars gescoord, en De Dames en Heren van TW komen langzaam maar zeker binnen lopen, Remco app-te nog ik zit vast op de A1, terwijl Machteld en Lianne geen last hadden van de file en hem voorbij reden. Maar Remco was er en had voor de betere zeemanslook zijn Baard laten staan. Waarop hij gelijk zijn eerste bijnaam kreeg Roodbaard de piraat. Remco had er zin aan, en wij ook, hij had de hele winter al op de reservebank gezeten en wou nu wel eens knallen. 

Voor het Team gesprek, gaf ik Remco zijn Shirt, hij hoort er nu ook bij het Team. En hij mag vanavond bij mij in de kuip werken. Machteld en Lianne van het voordek, en Wim stuurt vanavond. Het beloofd technisch weer te worden, met andere woorden een vlaag en een zucht een windshift en wat regen. Niets houd ons tegen. We starten de Brommer en de Genua 1 staat op, en de pakken aan. De eerste spetters vallen en een hele dikke regenboog in de verte. Remco voelt zich nog een beetje een muis in een vreemd pakhuis, en moet zijn draai nog vinden, maar aldoende leert hij. We draaien nog maar eens een keer, en ik zet de klok gelijk, Eva waar ben je? We nemen nogmaals de kaart door, en kiezen onze spi rakken uit. We starten op Genua, maar de spi moet klaar liggen, om zodra het zou kunnen, gaan we spinnakeren.

De Wedstrijd

We draaien nogmaals en Wim wil over bakboord varen en we drukken nog 2 boten weg, en starten over stuurboord, direct na de start, zouden we de spi hijssen maar de tas zat nog dicht. Machteld verhelpt dit euvel en we zijn weg, weer een mooie start, alleen jammer dat we iets afgedekt worden. We gijpen bij de WC Borstel Ton 60 en zijn onder spi reachend onderweg naar de Groene Ton 47, bij Ton 49 dachten we dat we er al waren, maar gelukkig zag Lianne op tijd dat het 49 was, en we gaan door naar 47, daar aangekomen de Genua bij gezet, door Remco, die al aardig begon te zweten. En zijn pak uit stoomde. Ook de dames werkte zich uit de naad, en de rakjes waren kort en hevig. Spi erop Genua neer, Genua omhoog en spi naar binnen, invouwen en hoog aan de wind zeilen. Ook ik kwam er niet onderuit om de spi in te vouwen. Tijdens het overstag gaan, liep er iets vast en was er even chaos, ze herstelde zich, en brachten weer orde in de chaos. Remco vond het wel hectisch, maar hield zich dapper staande, en zijn spierballen werden aardig op de proef gesteld. Maar onze complimenten voor zijn inzet, waarop Wim hem zelfs met Michiel aansprak, en dat is pas echt een compliment. We finishen ergens als 4 de. En Wim dacht dat we 8ste zouden worden, met de handicaps.

Aftersail

Rood Baard stuurde en bracht ons naar de Jachthaven, waar Lianne ons vakkundig inparkeerde in onze Box. Eenmaal de boot opgeruimd te hebben, werd er besloten buiten drinken. Maar ik had de kachel al ontstoken. Maar de meerderheid zegt buiten, dus kussens en de glazen naar buiten. Waar Remco de fles Champagne van Wim ontkurkte en de kurk bij een ander aan boord schoot. Buiten begon het heel hard te regen, dus kussens en glazen naar binnen luik dicht, we waren net op tijd binnen want alle wolken leken leeg te lopen. Na de nootjes en trekdrop gegeten te hebben, gaan we naar de auto’s en nemen afscheid van Remco, Lianne en Machteld. Waarop Wim en ik naar het clubhuis toe gingen, waar de uitslag al voorgelezen was, en Team Windrose 4de was geworden maar ook soms 5de. Dit omdat er een correctie op de Atlantis was, want die had de verkeerde tijd gekregen Ahum. Gelukkig vandaag geen aanvaringen voor de verandering.

Spreuk van de dag (hablares el dia), Al is een aanvaring nog zo klein, de schade doet altijd pijn.