5de WAC, en het Team bestaat uit 4/5 deel Braboos.

Het is 20 mei 2015, een feestelijke dag! Vandaag is Remco (Roodbaard) jarig. Het was de bedoeling dat Remco op deze heuglijke dag uit eten zou gaan met zijn meiden en zou dus niet mee kunnen wedstrijdzeilen. Aan Marlon werd raad gevraagd of zij een vervanger/ster voor Remco wist. Het duurde even…..een paar dagen, maar toen kwam er dan toch het bericht; “ik gun de eer aan Fenneke”.  Fenneke is van huis uit een zeilster, het zeilen is haar met de paplepel ingegoten en zij heeft samen met haar vriend Bart een J39. (een spartaans snelle bak, met heel veel zeilen aan boord) Van 'huis uit' moet in dit geval gelezen worden als het huis uit Veghel, het zelfde dorp waar ‘ons’ Marlon vandaan komt.

Daarbij opgeteld dat ‘ons’ Machteld uit Uden komt evenals Machteld haar zwager. Hiermee lijken de Hollandse en Kabeljauwse twisten hun herintrede te hebben gedaan, al is het dan inmiddels 2015. Veghel en Uden spelen Hockey tegen elkaar en de meisjes speelden allemaal Hockey tegen elkaar. De grap is dat sommigen in Veghel zijn geboren maar verhuisde naar Uden. Maar eenmaal Veghel altijd Veghel. Roep je vandaag Brabant op de Windrose, dan stroomt er bij vier van de vijf Brabants bloed door de aderen. 

Om 18.30 uur bericht van Marlon, dat ze in de file stond en welke afslag ze moest nemen. "We zijn nu bij afslag 4". "Dat is twee te ver, keer maar om en neem afslag 6". Daar staat natuurlijk ook een vette file, maar gelukkig kwam ze nog net voor 19.00 uur aan. Aan de hoofdjes te zien stond de adrenaline achter de oogkassen. Relax! roepen helpt dan weinig omdat de meisjes zich zo hadden lopen ergeren aan de file, dat er eerst maar een gesprek over koetjes en kalfjes gestart werd. Fenneke stelde zich voor aan Machteld en Remco en ik aan Fenneke. Een echte blonde tante met een sticker op haar kont omdat haar pak op die plek doorlekt.

We nemen onze posties in,  om nog even zout op de wond te smeren, ga ik normaar eens even uithoren wat er allemaal niet lekker liep, omdat ze zo laat zijn. Nou van alles, en de telefoon ook nog bijna leeg. Kortom kommer en kwel…...Fenneke neemt plaats op de trap, half binnen maar ook weer buiten. Machteld en Remco doen het voordek. Ik ga sturen om het later over te geven aan Marlon. De wind is west en vrij koud. We lopen naar buiten, en Remco hijst de zeilen, we tacken een paar keer heen en weer. Zodat ieder weer een beetje ingeWAC't raakt.

De Wedstrijd

De klok werd gesynchroniseerd en Macheld gaf de juiste tijd door. We zijn nog iets te vroeg en ik besluit nog een storm rondje te doen, wat achteraf een dom besluit bleek , de vaart was uit de boot. We startten wel op tijd, maar zonder snelheid…...tacken kon niet, zo stil als wij inmiddels lagen. Eenmaal weer op gang met alle opvarenden laag, gaan we naar boei 60, idd, die met de WC-borstel. Vanuit die positie gaat de Spi omhoog en Fenneke zakte een tree naar beneden, we maakten  nog een grap; “Dat doen we altijd, de trap insmeren met groene zeep. Ze kon er om lachen en wij ook om haar, omdat het best een raar gezicht is als iemand een treetje daalt.

We liepen achter de feiten aan en konden nog net een paar boten inhalen. Bij ton 44 voor Almere-strand laten we op het allerlaatste moment de Spi zakken, Machteld releaste de Spi, Fenneke trekt hem naar binnen, Remco stelt de zeilen op; aan, aan, maar dan ook aan de wind, we gaan het kruisrak in. Na een kleine hint; “Je hebt al aardig wat foto’s gemaakt zeker?" pakte Fenneke de camera en we gaan er maar eens voor zitten. De bar werd ook nog geopend en het was een bijzonder mooie avond met een laag staande zon, en een wind die steeds zwakker werd, maar toch weer terug kwam.

Na de finish, bracht Fenneke ons naar huis, waar we in de haven de zeilen bergen, en de boot vierkant maken.Eenmaal in de Box hoorde ik de een na de ander zeggen, ik wil niet ongezellig doen, maar ik moet snel naar huis en ga niet mee naar de ‘prijs'uitreiking. We wisten natuurlijk allemaal wel dat het geen prijsavond geweest was, dat we ver verwijderd bleven van het podium. We konden beter naar huis gaan dan aanhoren dat TW de 14e plaats behaald had. Waar we wel in gewonnen hadden, een avond top zeilen met een leuk Team, en dat telt dubbel.

N.B. Al was de vaartijd heel erg traag, de gezelligheid won van alles en iedereen vandaag...