27 April Wac #3 met oranje accenten

Het is erg slecht weer, al de hele week en de koning is ook nog jarig. Daarom heet het de Willem-Alex-Competitie WAC #3. Vandaag zijn we met niet 1, maar zelfs 2 man, Remco en ik. De rest Sjaak en Sjakelien afhaak. Ik had nog wel een advertentie gezet, maar dat mocht niet baten. En ik durfde onze nieuwe Arabische Prinses niet uit te nodigen omdat ze dan waarschijnlijk nooit meer mee zou gaan, als ze meegemaakt heeft dat er ijs op de boot kan vallen. Daarom zijn de echte bikkels er wel. Niet al te vroeg gingen we naar de boot, dit om invriezing te voorkomen. Remco was als eerste op de boot, nadat hij 2 Polarbears en een verdwaalde Pinquin van de boot had afgetrapt, begon hij met de boot op te tuigen. We konden eventueel van de Fram een bikkel lenen, maar dan moest ik er wel naar vragen. Na diep erover nagedacht te hebben, vraag ik geen versterking, dit omdat het ons probleem is, en het ook wel belastend voor de Fram is. Want wie moeten ze overzetten, de zwaarste, de onervarende nieuweling, Hennie? Dus gaan Remco en ik ervoor.

De wedstrijd

We trekken de pakken aan, en versieren de boot met een Oranje lint, de motor werd gestart, en we waren weg, naar buiten de haven.. Eenmaal buiten duidelijk Collectivo Genua2 wind. Lekker dan, gaan we ook hard genoeg om het gemis van de spinakker te reduceren. We hijsen de zeilen en draaien wat proef. SW-B start over Stuurboord en wij denken dat Bakboord beter is. Dus moesten we naar het startschip. Helaas duurde dat te lang en hadden we niet de beste start. Maar we zijn weg en we varen voor de Firox, en in de buurt van de Wilde Vogel. Het gaat hard en hoog, na de Boei IJM60 draaien we en gaan ruim naar het wedstrijdgebied. Na het kruisrak, zetten we de boom in de Genua en varen zo uitgeboomd op de Wilde Vogel. We hebben een enorme strijd met de Triton en de Wilde Vogel en het is telke malen stuivertje wisselen. De Firox en Fram waren er vandoor. We volgen later, maar we gaan eerder over de streep, dan de Triton en de Wilde Vogel. Dus voorzichteig denken we aan het podium.

Aftersail

Na de start een gedeelde Cola. En in de haven, boot aftuigen en Genua 2 opvouwen en opbergen. De oranje accenten aandoen. Want op vertoon hiervan, is er Orajebitter in het clubhuis. Dus snel de deurtjes erin en op naar het Clubhuis. Daar aangekomen een Oranjebitter achterover geslagen en snel een biertje voor de smaak. Frans leest de uitslag voor Team Windrose 3de deze avond met dit dreamteam is dit een wereldse prestatie. Met dank aan Remco met Oranje baard. En voorlopig staan we 2de voor wat dat waard is.