WAC 9# 6 Juni 2018

Top weer, ook de bemanning mag er wezen. Op deze woensdagavond zijn wij met 5 In diabetische volgorde, Eva, Lianne, Marian en Michiel en Robert mag ook mee. Voor de plaatjes en het verhaal. Het is 30 graden, tropen outfit werd aanbevolen. Natuurlijk komt er eentje aan in een lange broek, maar even de genua ophalen in het vooronder doet besluiten dat de korte Boxen aan gaat. Wij zijn lekker op tijd, ook Eva met achterlaten van een heel orkest thuis. Maar Hugo mocht zijn borst nat maken, werk aan de winkel. Wij moeten zeilen!

WIj hebben nog een discussie, Genua 1 of Genua 2?, wat doet de wind? blijft het staan? Kakt het in, wij denken dat ze blijft staan. Naar buiten op de motor, het waait toch harder dan verwacht, overduidelijk Genua 2. Gaat de spinakker erop? Alleen als het zin heeft. Dit omdat een fuck-up de hele zaak verziekt. Wij gaan starten, 3 minuten voor de start gaan wij naar de startlijn, Lianne stuurd en ik geef alleen maar aan: der naartoe, nog een rondje, gas en gaan. Een goede start als eerste weg, dus de eerste klap is een daalder waard, wij gaan aan de wind naar de eerste Ton 60. Wij tacken en gaan als eerste om de Ton, onderweg naar de 54 rood, dan spi over bak de boom over stuurboord. Genua 2 blijft staan, omdat de afstand te kort is en het is halve wind. De volgende rakken aan de wind en eenmaal Bakstag wind met spi. Marian staat weer eens op de trap de spi naar binnen te rossen en daarna invouwen. Wij zijn goed bezig halen de Lyra en de Jeanne in. Deze zijn 5 minuten voor ons gestart. Lianne stuurd strak en heeft bijna geen leermomenten, wij kijken met ons allen of de volgende ton bezeild is met tacken en gaan als de brandweer, strak en hoog.

Wij finishen met de Jeanne en Eva gaat onder protest naar huis sturen, maar wel met de Rubbere Robbie's (Laarzen) aan. Alleen de sigaar ontbreekt nog anders doet mij aan iemand denken. Michiel is alweer alles aan het opruimen. En wij nemen nog een dropje en een Kodak moment de 2de van vanavond. Eenmaal in de haven zet Eva met een ankerkade 2 bander de boot zachtjes in de Box. Na de opruim sessie, aan de Berenburg met Cola. Ik stikte nog even in een chippie, eeneens was iedereen berijd om op mijn rug te slaan? Zou daar meer achter zitten? Eenmaal weer tot leven, drinken wij nog een glas en gaan naar het clubhuis om de uitslag aan te horen. De meesten haalde de uitslag niet maar als trouwe honden wachten Marian en Robert de uitslag af. Op deze prachtige avond is in de SW, Team Windrose 2de. Op zich een mooie prestatie, je hoopt altijd op eerste! Maar het is toch weer de Clara, die eerste werd. (dat dan wel)