WAC 10# de 13de Juni 2018

Het is de 13de en ik ben er niet van, het bijgeloof. Dus gaan wij vanavond gewoon zeilen, maar in een nieuwe samenstelling. Wij zijn vanavond met 5, te weten in duslactische volgorde Daniëlle, Machteld, Marian, Lianne en Robert. Ik was laat vertrokken van huis en kachelde lekker door op de A27, des te later van huis des te minder file's, zeg maar geen. De Dames hadden de boot al opgetuigd en Lianne had wat bedacht? Voor de wedstrijd maken wij een indeling met wie? wat? waar? en zo ja' waarom? Daarom staat er voor onze site ook WieWatWaar.teamwindrose.nl. In de week voor deze wedstrijd had ik al contact gehad met Sardiennië met de vraag? Zie jij het zitten om te sturen op TW? Geen 'punt' graag zelfs. Dus vanavond gaat Daniëlle sturen, Marian heeft aangegeven dat ze de spi laten droppen, naar binnen rossen en invouwen wel kan dromen, en zij zou graag verder willen. Marian is dus vanavond de Baancommissaris, en van de drop, Kodak momenten en de drie W's "weet waar wij zijn en waar wij naar toe gaan". Dus wij hebben het managment vervangen. Als dat maar goed uitpakt? Gelukkig is er een hoop ervaring aan boord, die bereid zijn de kneepjes van het vak te delen en zij doen vandaag het voordek en zijn er bij het hijssen en tacken. Kortom de druk is hoog en dat voelt Marian ook letterlijk. Haar onderbuik gevoelens geven dat ook aan.

Wij varen naar buiten voor de Genua 1 of 2 keuze? En het wordt de allernieuste Genua 1. Daniëlle heeft het druk, en der zitten een hoop mensen in haar gezichtsveld. Even ruimte scheppen de Baancommissaris heeft de baan in haar hoofd en de klok wordt sychroom gezet met de startklok op het startschip. Nog 3 minuten te gaan, en wij zijn onderweg naar de lijn. De startlijn is net iets te ver weg en wij starten niet te best. Maar wij zijn weg, de spi staat 'na dubbelcheck' aan de zeerailing verankert. Wij lopen hoog naar Ton 60 en gaan op spi verder (Genua naar beneden) naar heel ver weg het Gooimeer op Ton 48, Bakboord gaf Marian aan, we hijssen de Genua vlak voor de ton en de spi gaat naar beneden. Boom op het dek en wij halen de Jip in, Maar die is toch van de andere klasse? Ja' de eerdere klasse bij de start hebben wij nu al te pakken, en wij gaan door... Daniëlle is goed bezig eigenlijk de hele groep doet haar stinkende best. Het is super mooi weer, en de zon schijnd weer als vanouds. Der zijn mensen die hebben geen regenkleding, omdat het niet nodig is, zeggen ze. En dat is misschien wel bijgeloof. Want als je een regenpak aan doet gaat het regenen? Maar goed hebben nog een paar leermomenten, maar tacken vaak, vanwege het wier en het vehuizen  Jan en allenman naar de hoge kant, het loopt ook steed beter. Wij lossen nog een paar wereld-problemen op en der is iemand die vind dat niet alles door de beugel kan. Ik heb ook nog even een zwaai momentje met Iris, de charmante bemanning van de Flyer.

Eenmaal gefinished gaat de Baancommissaris sturen. Naar huis zetten wij de motor weer aan in de haven, en alles wordt opgeborgen zodat wij gelijk aan de champagne kunnen. Natuurlijk had men teveel naar elkaar gekeken en had niemand chips bij zich, wat als een grote schande gezien mag worden. Daarom gaan wij volgende week direct na de wedstrijd naar het clubhuis. Om teleurstellingen te voorkomen en om Iris even te zien van de Flyer, en al onze bekenden even te spreken. De uitslag was al in het clubhuis geweest en wij waren 2de met een nieuw Management! Super gedaan van de gehele bemanning.......