WAC 11# het is 20ste juni 2018

Het is weer Woensdag en vandaag gaan wij weer los. De dag begon grijs en koud, maar in de middag kwam de zon opzetten en de temparetuur ging weer ouderwets omhoog voor het tropentenue. De wind is voldoende, teveel voor Genua 1 dus de Genua 2 werd door Marian uit het vooronder gehaald. Wij zijn vanavond met 4 en half, te weten Daniëlle (sturen), Ellen (Voordek), Marian Baancommessaris, en de halve Eva (omdat haar armpje geblesseerd is) en Robert mag ook mee (om mooi weer te spelen). De indeling is gemaakt en wij zijn op tijd, de twee E's rijden met elkaar mee, en ze komen een beetje gestressed binnen, eerst ontstressen en dan naar buiten, zeilen hijssen en zeilen met de meisjes.

Daniëlle is aan het helmhout en Marian doet de Baan en taktiek, vandaag is het Baan 14, een heel stuk naar Almere op spi en dan kruizend terug, om dan weer op spi naar Almere te gaan, en dan hoog aan de wind naar de finish. Om te weten waar wij zijn draait de I-Pad mee niet omdat het moet, maar omdat het verdomde makkelijk is om te weten waar wij zijn. Wij tacken een paar keer en de rollen zijn verdeelt. Ellen is weer helemaal de oude, en loopt de gaten dicht, met overstag gaan. Wij gaan op tijd naar de startlijn, en willen ons niet laten verrassen dat wij te ver bij de lijn vadaan zijn. Net voor de start is het even zenuwslopend, gaan wij te hard? wanneer geven wij gas, het is gewoon doen. Dit leerproces moet je ervaren, niemand kan je uitleggen, hoe? en zo ja wanneer? Ervaring moet je opdoen, en dat gaat ook gebeuren, iedere week weer meer bagage. Wij starten weergaloos, niet als eerste, maar dat komt omdat Sander te vroeg is, en die moet terug met zijn SweetSpot. Zo jammer roepen wij. De Scope is ook goed bezig, ze hebben onze oude spi met nationale kleuren geleend, om ervaring op te doen met spinakkeren, er zijn zelfs 2 ervarings deskundige ingevlogen, om de spi te kunnen beheersen. Want er is een hoop wind. En wij janken ook op spi, vanaf Ton 60. De snelheid loopt op tot 6.3 KNP. en dat is voor een Bavaria best hard. Wij zijn dan ook vertrokken en het Team zag er weer goed uit. De kleding, de zonnebrillen, en de horloge's ja' zelfs de sokken zijn in de TW kleuren. De I-pad doet haar werk en geeft precies aan waar wij naar toe gaan, en waar wij op het Gooimeer zijn, als je het stekkertje er maar inlaat. De I-pad gebruikt meer stroom dan normaal omdat de GPS in deze super tablet de battery leegtrekt. En net als je de I-pad het hardst nodig heb gaat het beeld op zwart. De stekker was er per ongeluk eruit getrokken, snel weer de stekker erin, maar dan duurt het even voor dat ze opgestart is. Zeg maar eeuwen, dan ontgrendelen de simcode,  mijn I-Cloud wachtwoord en ID nog net niet mijn gewicht en het gewicht van de bemanning. Maar hij deed het weer en Navigeren 2.0 gaat weer verder. Wij blijven geconcetreed zeilen en er wordt wat gepraat en de wereld problemen worden opgelost. TW heeft een gat geslagen en wij denken dat wij vet eerste waren gworden. Eenmaal in de haven worden de zeilen geborgen en gaan wij op motor door Daniëlle de Box in. Appeltje-eitje, een zachte landing, snel de zeilen invouwen, Huik erover, evalueren en dan naar het Clubhuis. Gezellig iedereen staat buiten, de tap draait op volle toeren met Froukje en Katja, Wij nemen nog een biertje, en wachten op de uitslag. Eva en Ellen trekken dit niet meer, een dikke zoebert, en ze gaan naar huis. Ik blijf met Marian en Daniëlle, want wij zijn gespannen. Als je denk eerste te worden, dan leg je druk bij jezelf. De uitslag werd voorgelezen door Floris C. Als eerste Scope en tweede Team Windrose. Ik reageer gelijk met ze hebben een spi gebruikt, en is dat verwerkt in de uitslag? Oh nee, nog niet maar dat gaan wij zo doen. Na de herberekening is TEAM WINDROSE eerste met meer dan 5 minuten voorsprog op nummer 2. Het was weer een top avond en  het zeilen was ook top. Geen fuck-ups, en op tijd de spi naar binnen, Genua staan, om te kruizen. Top dames, goed gedaan!!