Pinquïn-Cup met de Benjamin.

Het was zondagmorgen vroeg op, dit omdat ik laat naar bed ging, wij hadden een feestje van de recrut Alissa. De wijn smaakte geweldig, een hoop bekenden en dan vliegt de tijd. Maar s'avond een vent s'morgens een dweil. Maar afspraak is afspraak wij gingen meedoen met de Pinquïn-Cup de 2e Zondag. Ik had de korte broek aan, want het zijn winterwedstrijden, maar met 24 graden kun je dit geen winter noemen. Het is jammer van die ijskap, maar als dit het gevolg is, laten wij die ijskap dan maar vergeten. Zo top zomer en dit als toetje, klasse. Maar op Naarden aangekomen is iedereen er al, en drie TW'ers in korte broek. Eerst maar het team tenue uitgereikt aan Alissa, want zonder hoor je er niet bij. En ook omdat je er maar  gewoon staat, na een wilde nacht. Het waait stevig door, en wij besluiten Genua 2 en zien verder wel even. Of wij de spi gebruiken, ik wist het niet, maar het zal wel niet. 

 

    

Onderweg naar wv Almere-Haven poeiert het aardig door en de Genua 2 met vol grootzeil is meer dan genoeg zeil. Wij zijn lekker op tijd bij het startschip, en varen nog wat heen en weer. Het bekende inslingeren. Het is nl de eerste keer dat Alissa meegaat in de wedstrijd en met veel wind. Iedereen zet zich voor 100% in en ik neem zelf het voortouw om met de benen overboord de boot in balanse te houden. Dat is best nog wel een dingetje want de gangboorden zijn niet droog gebleven, en als je niet op een natte lijn zit dan is de genua-roller in je ari ook niet fijn. Maar wij moeten hard zeilen, dus even doorbijten. Daniëlle aan de helmstok, en ze heeft het druk, Lianne heeft constant de bewaking over de overloop van de grootschoot want wij lopen heel makkelijk uit het roer. Alissa is van het voordek en draait vrolijk mee met de Genua losgooien, aantrekken, doorzetten, en met de benen en hoofd buitenboord. Maar met de blote benen en een zon die zijn uiterste best doet, om deze dag met een randje van Goud te voorzien.

De eerste start is niet de beste start, wij lopen vrolijk mee en volgen de baan. Wij zijn gedreven en Alissa krijgt de droge instructie's van Lianne, voor de boom erin zetten en gijpen en mooi staan te wezen in de giek bij het voordewindse rak. Wij ronde de boeien lekker, maken de slagen krap maar halen het, en de gang zit er aardig erin. Lianne die als enige een lange broek aan heeft knapte uit de broek op haar billen was een aardige scheur, zodat wij gelijk al vroegen zeker wat lucht in de lange broek? 

De tweede start is wat beter, maar wij zien kans na de start direct te tacken en varen als enige de eerste slag stuurboord uit. De volgende slag is bakboord en dan hebben wij voorrang, dus blik op dom en blond, wij gaan voor niemand opzij. deze slag pakt goed uit en wij liggen voorbij de middenmoot, en de stemming wordt nog beter. Ook de motivatie om met alles wat je hebt buitenboord te hangen in het gangboord. Wij finishden en waren dik tevreden over de performens van deze dag. 

Tijdens de 2de wedstrijd kwam de rubberboot van Bolke langsvaren, om foto's te schieten van zijn vriendin in action en haar boot. Bolke bleef een tijdje rondvaren en nam ook foto's van andere deelnemers van deze zeilwedstrijd. Na Bolke kwam der een andere boot met RC foto's maken. Ik zei al tegen de meiden, ik hoop dat er mooie plaatjes erbij zitten. Maar dit was nog niet alles, na de laatste wedstrijd kwam Otto met Henriëtte met hond foto's maken en als laatste fotograaf was er Riva aan boord van een Bernhard zijn rubberboot. Ik zei daarom terecht wij hebben een echte princess aan boord want nog nooit zijn er zoveel foto's gemaakt, maar omdat wij Alissa aan boord hadden waren wij zeker een stuk fotogenieker geworden.

Na de finish brengt Alissa ons naar huis, wij laten de zeilen zakken in de haven ingang. Alissa parkeerde de boot in de box, en voor het vuurwerk ging ze de fles ophalen om te knallen. Maar eerst even de zeilen vouwen en opbergen. Jammer maar een berichtje van Sandra, het ging hem vandaag niet worden. Maar ze zou snel haar intrede maken. Dus wij drinken een fles Jean Poëppel leeg en de tweede fles bewaren wij voor de volgende keer, als Sandra er is. Na de boot opslot te hebben gedaan, gaan wij naar het clubhuis van de R&ZV Naarden waar de clubkampioen gehuldigd gaat worden. En het is Oetsjan, Friesland Boppe dus weer.