Met vette wind en dikke regen, WAC 24 april

Het is nog lekker warm, en ik heb die kurze Hose aan, plafond los maken, draadje van het Display van buiten wegwerken en aansluiten. Alissa kwam even helpen en mijn oliebroek terug brengen. Marian kwam ook nog voorbij gefietst. Maar ik heb weinig tijd, druk, druk. Want alles moet waterdicht zijn voor de wedstrijd. Want er komen bakken met water over, want het mooie weer is met een paar donderklappen afgelopen. Maar in Naarden nog niet, op de Windy app. is wel te zien dat het in Voorburg dondert. Alissa kom nog langs met een hondenbakje vlinders met pasta, en het smaakte geweldig. Machteld en Jarina waren dik op tijd en ik ben net klaar met het plafond, alles zit er netjes in, en het Display doet het. Ellen en Eva komen ook binnen, er was een file op de A27. En vandaag is de groep Utrecht met Jarina aan zet.

De koppie's staan strak, stress van de filé, een weer een nieuw seizoen en Jarina werd voor de leeuwen gegooid. Jarina was al iets nervous, maar toen ik vertelde dat ze vanavond ging sturen, werd ze even stil. Gelukkig legde de rest uit, 'Bert blijft wel bij je in de buurt en laat je echt niet alleen'. Toen kreeg ze zoiets van "okay we gaan het zien". De Baan wordt door gegeven op de app. Baan 9, op de bakenkaart 2018. We kijken naar de wind en deze is niet veel op het Gooimeer, daarom zetten wij Genua 1 (de grootste Genua). Machtig zeil, daar krijgen wij een hoop voorwaartse druk uit, en wij zien hoe de ORC en alle handlangers starten. Eerste Rak op ski, een klein stukje, maar wij doen mee om te winnen, dus alles wordt klaar gelegd voor takeoff van de spi. Maar eerst starten. Jarina aan het helmhout en ik waak erover dat wij bij de lijn liggen en op het juiste moment gas erop, en als eerste weg niks te vroeg maar zeker niet te laat maar wel te. In dit geval tevreden. Spi gaat de lucht in, open en Genua drop. Level 2 zou Alissa zeggen. Zonder Genua loopt de spi beter, bij Ton 60 (Groen/Rode) een gijp uit het boekje. Wij zijn in gevecht met de Clara, maar wij sprinten ervan door. Het gaat niet hard maar wij liggen voorop en blijven voorop. Bij het derde rak kwamen de donkere wolken en zij brachten wind en andere narigheid. Wij waren de Genua1 aan uitbomen en halverwege gaan wij een Genua wissel uitvoeren voor gevorderden, Genua 1 eraf en de Genua 2 erop, de blokken goed en hijssen, dat allemaal door het vluchtluik voorop, met Ellen benedendeks. Aan de wind lopen wij bijna uit het roer of soms zijn wij totaal onbestuurbaar. Jarina houd zich goed, een paar vreugde kreetjes van schuiner kan toch niet, gelukkig kwam daar gelijk antwoordt op 'ja schuiner kan nog wel', met de gangboorden door het water, maken wij onze slagen af, rond de Boei D en spiboom in de Genua 2 terug.

   

Bij de B aangekomen liet de Qwest nog een kleine ruimte voor ons vrij tussen hem en de boei. Wij hadden al ruimte opgeëist. En de zeilen strak aan gezet, zodat wij direct, hoog aan de wind naar de Finish toe konden. De Boeironding was zo strak dat de Boei aan de hoge kant onder ons door ging. Strak gestuurd Jarina. Na de finish, doen wij nog een kleine act, met de Genua bak varen, het was duidelijk teveel zeil wat wij op hadden staan. Dus rif erin, en lekker naar huis zeilen. Net voordat wij de box in willen draaien komt er een dikke 30 knopen wind over ons heen, die het inparkeren, dwarsboomde. Uitvoering een 4, amusement waarden een 9. Beroerder kon het haast niet, maar wij zijn met 5, Eva, Ellen, Machteld, Jarina en Bert dus wassen wij ook dit varkentje. Na het champagne momentje en evaluatie, gaan wij naar de R&ZV Naarden waar Alissa voor ons de hunours heeft waargenomen om de uitslag aan te horen. Op deze technische avond Team Windrose 2de. Met dank aan Jarina die voor het eerst in haar leven een wedstrijd heeft gevaren en gelijk in het dieppe moest. Eva en Ellen die als leeuwen op het voordek aan stoeien waren met zeilen en spinboom. En Machteld die er snel achter kwam dat het niet Baan 9 was, maar Baan 11. Wijze les, lees altijd de app vlak voor de start!