#2 WAC tweede Wedstrijd

Het was 8 juli en vandaag regende het al de gehele dag. Rond Utrecht was er bijna geen wind. De uitkijk over het Gooimeer app't wind NNO, en het blijft staan. Vanavond een plaatsje besproken in het Porterhouse met Machteld, en Ellen kwam ook aangeschoven. Wijnen en Medame steak à point, avec sauce au poivre, met een gezellig gezelschap, wat een starter. Buiten zeikt het nog van de regen op de Jachthaven. Wij moesten nog haast maken, naar de boot. Janna en Daniëlle waren er al, dus wij waren met 5, is veel, maar het seizoen is kort, dus regenkleding aan, en naar buiten. Zeilen, proefdraaien, Janna trok de boot uit de Box.

    

Eenmaal buiten was Janna de stuurvrouw, Daniëlle in de kuip en Machteld en Ellen van het voordek. En ik ging ook voor de pion qui ne sait plus quoi (spek & bonen) mee. Omdat ik over een paar weken naar Paris gaat, ben ik mijn France aan het oppoetsen. Met de Thalys, ik hoop dat dan het mondkapjes gedoe over is, want ik moet nu al naar lucht happen, laat staan met een theedoek voor mijn mond. Janna heeft de wind eronder, de Genua 1 staat erop. En wij gingen naar de startlijn, nog eenmaal draaien, aanloop, iedereen telde mee. Een toeter en wij waren als eerste weg. Ja' weer uit het boekje van Jeffrey 'starten doe je zo!', maar dan zonder geschreeuw. De regen hield op, en het werd eigenlijk best leuk weer. Machteld hield de baan in de gaten en bij de B ging de spi erop, Genua 1 naar beneden. (stage 1 volgens Alissa) Alsof ze nooit weg zijn geweest, werd er gezeild, spi drop, invouwen druk, druk, druk. Genua omhoog en dat 4 maal een rondje B naar D en weer naar B. Daniëlle mocht zelfs het stickertje van de Boei verplaatsen. Wij waren wat achterop geraakt. Later bleek wier. Wij finishte heel mooi in vol ornaat, met een fotootje van Bart (Jive), en na de finish gelijk het plop momentje.

    

Ellen mag de aangepaste champagne knallen, de Rose Champagne, omdat Daniëlle een paar rode ogen had, en dan niet van de emotie maar van een of andere allergische reactie. De rose Champagne smaakte zoet. Was dit een voorbode dat de overwinning ook zoet smaakte? Een bericht uit het clubhuis. Sandra en Michelle waren er klaar voor. En wij varen zo snel mogelijk naar de haven. Want ter introductie hadden wij Sandra haar nichtje uitgenodigd, om TW uit de brand te helpen bij mutaties. En aankomende weken gaan er een hoop meiden op vakantie of zijn al op vakantie. Met Michelle kennis gemaakt, en ze is gemotiveerd tot op het bot om bij ons mee te komen zeilen. Michelle is geen onbekende voor een deel van TW omdat ze ook uit het Gooi komt kent ze de Gooise Meisjes, zoals Alissa, Jarina, Janna en natuurlijk haar familie Sandra. Het wordt straks een gezellige boel en wij wensen Michelle ook heel veel plezier bij TW. De uitslag was niet over naar huis te schrijven, en ik begin al aardig de balen te krijgen van de ORC. Team Windrose negende in de WAC. De ORC zou verboden mogen worden! 

Au revoir tout le monde et jusqu'à la prochaine fois.