#3 WAC met Michelle

Het was 15 juli Woensdagavond, Ellen was al aan boord om haar groenvoer te eten, en even bij te komen van een dag hard werken, gezellig, even coffee caremal met de ALE. Om 18.30 uur afgesproken met Michelle de debutante vanavond. Vorige week met Michelle kennis gemaakt en een interview gehouden, en vanavond in het diepe. Na een een kleine rondleiding, beginnen waar iedereen begint bij TW, dat is onder aan de ladder, binnen spi invouwen. Dat is een secuur werkje, wat goed moet gebeuren. Anders komt de spi als een toffee uit de tas. Dus aan de slag beneden. Ze kreeg het er warm van. Gelukkig had Michelle de korte broek aan, vrij vertaald de korte Boxe. Altijd is er eentje met een korte broek, en ik had ook nog in dubio gestaan om de pantalones cortos aan te trekken. Maar was toch weer te bang dat het te koud en regenachtig zou zijn. Na het invouwen, de boot wedstrijd gereed maken. Schoten naar buiten en Genua 1 aanslaan, huik eraf etc. etc. Janna en Eva kwamen er aan en de motor liep al, na een kleine aarzeling, sloeg zij toch aan. Deze avond ging Janna sturen. Wij waren vertrokken, naar buiten zeilen.

Eenmaal buiten de startklok gelijk zetten. Een paar keer overstag. Der stond weinig wind, en gijpen was geen optie. Omdat wij anders gelijk stil lagen. 1 Minuut voor de start, wij waren al aardig dichtbij de startlijn en daar was de toeter al. Wij hadden ons vergist in het synchroniseren van de startklok. 1 hele minuut te laat. Na een aanloop, starten wij alsnog, en niet de allerslechtste, maar het had scherper gekund. Onderweg naar Boei 60, discussie ¿tas Bak of Stuurboord?, wij kijken naar de J/80 en zien het grootzeil over Bak, dus de tas moest omgebouwd worden naar Bakboord. Eva en Ellen zijn druk, inmiddels waren wij bij de Boei, en tas ging open. Spi omhoog, een spannend moment voor de debutante is de spi goed ingevouwen? Ja hoor, spi floepte open, en Genua Down (naar beneden) en gaan. Michelle laat haar Kodak kunsten zien in de giek, ze staat daar om mooi te wezen, en om de giek in balans te houden. De foto's zijn van een goede kwaliteit, wij staan er allemaal prachtig op, in vol ornaat. Bij het volgende rak, bleef de spi staan, en het rak daarna ook. Dit kan toch niet de hele avond doorgaan? Daarvoor Hadden wij Michelle toch niet meegenomen om 1 keer de spi in te vouwen. Het was niet anders. 

   

Aftersail

Na de finish het plop momentje, de debutante de eer om te ploppen. Maar wat gebeurt er een heel zacht plopje, zeg maar een natte wind op een warme zomeravond. Maar uitschenken een 10, Wij proosten en maken nog maar eens een groepfoto, op 1,5 CM afstand, want ook wij houden ons aan de richtlijnen van Ahum...(wie ook alweer?) De boot was al vierkant voordat wij door de haven heen voerde. Om nog even te stressen, ga je ook de boot parkeren in de Box? Dat ging Michelle doen. Bij de Box een haakse hoek sturen, en dan recht uit, landvasten aanhaken achter op, en remmen gaat vanzelf. Ik had haar niet verteld dat de buren thuis waren, en dat de Buurman raken geen optie was. Het ging super de overgebleven Champagne aan de Buurman gegeven op een prettige vakante Buur. Wij gingen naar het clubhuis en onderweg verloren wij Janna en Ellen, het was een spannende dag voor hun. Eva en Michelle gingen mee. Wij maakte het niet lang, nog wel de uitslag gehoord, dat was niet om over naar huis te schrijven. Voor diegene die op vakantie gaan veel plezier, en voor de rest tot volgende week.