#4 WAC Vakantie tijd.

Vandaag lekker op tijd naar de boot, vanmorgen de auto schoongemaakt, ja binnen en buiten en zelfs vacuum gezogen. Druk, druk, maar dan met niks. Op de boot als eerste de glazen gewassen, van vorige week. Een bericht van Eva, 'ik ben al op de haven' waar eet jij? Machteld en ik eten in het Porterhouse, je kunt mee dineren? Lijkt mij leuk, Eva kwam eerst helpen de boot wedstrijdklaar te maken. Daarna naar het restaurant, wij gingen als enige binnen zitten want buiten was er eentje pijp aan het roken, en het was niet zo super weer. Het regende heel licht, en ik had de Patalones Cortes aan. De korte Boxe had ik aangedaan omdat het mooi weer was, en dat watjes gedoe, dat moest maar eens afgelopen zijn. Eerst liep Alissa in een korte broek, en daarna de Debutante Michelle, en allebei de keren liep ik in een lange broek een champignon kwekerij te onderhouden. Terwijl deze bikkels met blote benen rond zeilde. Ik had daar spijt van, en nu had ik de korte broek aan en het regende, niet hard, maar toch, dit had ik niet besteld. eenmaal in het Restaurant, kwam een leuke serveerster de bestelling opnemen. Terwijl de chef Garant ons had verteld dat binnen geen bediening was, want iedereen zat buiten. Omdat wij in het looppad naar buiten zatten hadden wij bediening te over, iedereen bemoeide zich met ons, en Machteld kwam erbij zitten, en wij bestellen ChardonJaa, en Eva ChradonNee, doe maar een tonic. De wijn was top, en Eva nam toch ook maar een ChradonJa, bij het eten, het is een oud grapje maar des te vaker je herhaald, des te grappiger het wordt. Het tempo van het diner is hoog, want voor 19.00 uur moeten wij op de boot zijn want Daniëlle is altijd op tijd. Wij maken nog even een foto, en gelijk kwam er uit den vreemde respons van Sandra wijne, wijne. De wijn hakte er goed in, Eva had al zeebenen, voordat ze aan boord was. 

   

De start.

Wij gingen naar het Gooimeer buiten proef draaien. De regen was opgehouden en het werd aangenaam weer, en ik was heel tevreden met de korte broek, de rest stond daar toch mooi te zweten. De klok werd gesynchroniseerd en check, check dubbel, check, dit gaat ons niet meer gebeuren dat de klok niet op tijd loopt. Wij starten niet helemaal voorin, maar zijn goed weg. Onderweg kwamen wij Linda tegen zij is van de Lyra, even zwaaien en gillen. Na het eerste Rak, spi tas aanhaken, en om Boei 60. Ondanks dat het ruimer varen is, is de spi zetten geen optie. gelukkig dachten ze bij Linda daar anders over, en zij zetten wel de spi. Wij zwaaien nog een keer naar de Lyra, want wij waren vertrokken, en zij bleven verbitterd achter vechtend met een niet vol te krijgen spi. Maar zoals gezegd wij zijn druk met ons vier, en Machteld trek de spi, vanaf Boei 54 naar Boei D. Het waren kleine stukjes, maar omdat er haast geen wind was, deden wij er lang over. Spi naar beneden en invouwen, door Eva, Wij varen aan de wind en halen diverse boten in, zonder dat wij dat door hadden. Maar in ze kriuisrak vaar je de andere kant op en kom je toch eerder bij de boei. Daniëlle stuurde als een jonge hinde. De rest van de dames waren druk, met spi aanslaan, spi invouwen, en Genua zetten. Uiteindelijk finishen wij, best wel voorin en zeker meer dan 5 minuten achter ons kwam de Concurrentie. Zou dat genoeg zijn?

Aftersail

Eenmaal gefinisht, ging er van stuurvrouw gewisseld worden en neemt Machteld het helmhout over en Daniëlle een glas champagne, en wij doen mee. Op spi champagne drinken, nog decadenter, met een pink omhoog Wijne, Wijne. Machteld zet de Boot in de Box, wij zijn snel klaar en gaan naar het Clubhuis. Om daar buiten aan een tafel te zitten. Eenmaal drank ingeslagen, kwam Linda en de rest van de Lyra bij ons zitten, en werd de uitslag voorgelezen, Team Windrose werd 4de deze avond. Moe en tevreden zwaaide wij af. Maar eerst nog even een dikke knuffel voor TW en Linda. Eenmaal thuis, vraagt mijn Partner en? nou vierde, das niet zo goed hé? Nee dat is een top prestatie, want met de Handicaps in de ORC is het een drama. Neem nog maar een wijntje, ik doe mee.