#8 WAC met Janna en de tijgers van TW.

#8 WAC was niet te best weer, de temperatuur was goed, maar regen dreigde. Janna is uit op revanche. Nadat de vorige keer de klok niet goed stond, en wij eigenlijk Janna een oor aan naaide, was Janna gemotiveerd tot op het bot. Bij het naar buitengaan hadden wij besloten; lange baan, dan is er genoeg wind voor Genua 2. Helaas was de Wedstrijdcommissie te voorbarig en er was minder wind dan dat ook wij verwachtte, en dus werd de Genua 2 nog snel gewisseld voor Genua 1, de grootste witte motor van het voordek. En dat in 3 minuten, eraf, aanslaan en hijssen. Iedereen werkte mee, en het zweet brak ons uit, binnen in de boot was het 38 graden en buiten 32 graden. Dus dag 8 X 4 uur Deo in 3 minuten liep het zweet over de ruggen. Maar wij zeilen, en Janna starte al bijna mee met de J/80. Dit om te checken of de klok goed gesynchroniseerd was.

De klok liep dus goed check, check, dubbel check, de wind is warm en kwam van achteren, dus wij maken schijnbewegingen, we draaien en keren. Wij tellen voor Janna, de zeilen los, nog 30 seconden te gaan, wij lopen naar de lijn, we tellen hard. En pep de toeter, en wij zijn als eerste weg. Ja, het boekje van Jeffrey gaat herschreven worden; auteur Janna. Starten doe je zo! Voorop in de strijd, werd de de spi gehesen, boom erin, en met grof geweld spi omhoog, na een paar honderd meter, op de boei komen wij met 18 boten tegelijk aan. Draaien en daar werd de spi naar beneden gehaald. Boom weg, met een heel klein knikje in de schoot naar de Boei 49. en dan door naar de C. Spi bak, boom stuur, na 100 meter gijpen. Machteld en Eva gijpen terwijl Michelle al het lijn werk in de kuip doet. Groen los, Rood aan spinboom down. Een spaghetti bende in de kuip, Michelle ruimde op, en voor Janna blijft er weinig ruimte over, dan was een nadeel met 5 varen, maar ik wou ook mee. En eigenlijk moet ik binnen gaan staan, maar daar is het te warm, en buiten is de actie. Wij deden ongeveer 6 maal het rondje A naar C en telken malen was het gevecht spi naar binnen, invouwen, boom eruit, plat op het dek, Grootzeil aan en Genua 1 aan. Meekijken met Janna. Want er waren tonnen onverlicht en die komen naar je toe. De verlichting ging aan, en het werd nog laat. Eva had ook nog een Fred Kaps momentje, tada daar lag de afstandsbediening van de display op het voordek, uit de spi gerold.

Finish

Na het laatste rondje, was het van A naar de finish, dat was een heel kort stukje. De finishboot was er eerder dan dat wij met onze ogen konden knipperen. Na de Finish revanche van Michelle in het donker de fles laten ploppen. Dat ploppen ging goed, het was een knal dat ramen en deuren gesloten werden in Naarden. TW op haar best. Wij hadden goed gezeild, iedereen was uitgewoond, maar tevreden. Geen domme dingen gedaan, slagen afgemaakt en geen tussenlagen. Al de concurrentie achter ons gehouden, dus tijd om het glas te heffen, en rustig naar huis te varen.

Aftersail

Eenmaal in de box, opruimen, invouwen van 2 voorzeilen. En afscheid nemen van Janna, maar eerst nog een groepsfoto in het donker. Wij gaan nog even naar het clubhuis, adrenaline kwijt raken en wat te drinken. Dorst was onze grootste vijand. Eenmaal bij het clubhuis, kwamen wij Daniëlle tegen, ze had meegevaren op de J/80 van Bram. Ze had ons gezien, mooi om de Windrose te zien vanaf een andere boot. Jammer dat ze geen foto gemaakt had, maar druk, druk op zo J/80. Wij bleven totdat de uitslag voorgelezen werd. Op deze avond 18 boten, en van de 18 werd TEAM WINDROSE vierde. Een top prestatie die iedereen van TW toekomt, maar zeker de start want de eerste klap is een daalder waard. En de laatste klap van Michelle is het lekkers.