#10 WAC met het nieuwe kevlar grootzeil

Het is was weer Woensdag. Weinig wind, gelukkig nog wel iets. Dit in vergelijking met #9 WAC helemaal ruk. Vorige week hadden wij genoeg wind, eigelijk iets teveel. Ballen van golven volgden ons toen. In plaats van een geschreven verslag, een video verslag gemaakt, met spectaculaire beelden. Maar vandaag is alles anders. Wij zijn met 4, ondanks dat wij een gast zouden hebben, maar waar de verdenking dat Covid 19 in het huis rondging, had  Aimee besloten om geen gebruik van haar uitnodiging te maken. Ze wou niet op haar geweten hebben, dat TW geheel besmet zou worden. Dus wij zijn met Janna aan het helmhout, Machteld hoofd opleiding voordek, en Michelle. Michelle die is opgenomen in het Team, en haar worden alle kneepjes van het vak bijgebracht. Maar eerst diner in het Porterhouse, met ons allen, aan een tafel, en Carona proof niemand om ons heen. Wel heel veel serveersters. Door de wijn en eten vergeten wij een plaatje te trekken, zo jammer. 

  

Zoals gezegd een nieuw grootzeil, Michelle kwam helpen het oude in de auto te leggen, en na het dinner naar de boot. Huik eraf we gaan proefdraaien, met TW en het zwarte gevaarte. Het ziet er best wel porno uit, het kevlar grootzeil. Maar wij gaan eerst de klok goed zetten. Want Janna heeft een naam hoog te houden, om goed starten. 2 Minuten voor het startsein, zijn wij al bij de startlijn, een beetje vroeg, nog eenmaal draaien, aanloop, iedereen over bakboord (rood), wij over stuurboord (groen) wij klappen en lopen als een van de eerste over de startlijn, boven ons the Black Paerl. Maar die schiet er snel vandoor. Vrij, en wij gaan naar de 60 ton, nog een keer een tussen klap, komen over bakboord aan. Dat is lekker voorrang, en iedereen opzouten. Janna was zo druk in haar hoofd, dat ze zich, een paar keer haar versprak en mij Bart noemde. In antwoordt op haar vragen aan Bart, antwoorden ik terug; natuurlijk Chantalle. Gelukkig ging de hele boot er zich mee bemoeien en hadden wij heel veel namen aan boord, die allang niet meer bij ons varen, of resent afgestapt zijn. Het werd nog erger omdat de wind eruit ging, de Maan had een trappetje zei: Michelle, had ze geleerd met teveel drank op, in Australië, en Chantalle had een bloedmaan gezien of een spi met een lampje in het rood? Jules de Korte was ook nog aan boord, maar dan in zijn goede tijd, toen hij nog iets kon zien. Kortom het werd nog gezelliger toen Michelle alleen het voordek ging doen, spi aanslaan, boom erin en dat allemaal zonder hulp. Terug komend van het voordek, heb ik een veer over, en dacht haar te planten, in een plek waar de zon nooit schijnt. Michelle dacht daar anders over. Dus gaan wij over tot de order van de dag, boeien zoeken in het donker, iedereen laag en slagen maken met een snelheid van 0,7 Knopen tot 1,2 knopen. Tergend langzaam, maar de concurrentie was ook niet vooruit te branden. Toen de Maan opkwam werd ze steeds groter en minder rood. Het rood daar zorgde Machteld wel voor, zij haalde haar vinger open aan het nieuwe Grootzeil, dat is wel een traditie van Machteld een zeil van de Windrose te markeren met klodders bloed. Wij hebben jaren rond gevaren met een Genua 1 met klodders bloed van Machteld haar voorhoofd, omdat ze de spiboom terug aan het koppen was. En de boom is toch sterker. Wij finishen, net voor 22.00 uur achter ons ging het finish-schip naar huis en voor de boten die daar achter kwamen, was het te laat. De wedstrijd was afgelopen, einde oefening.

Finish

Na de finish werd de motor gestart, voor de zoveelste keer ging de drop pot langs met de echte krijtjes, van huisleverancier Venco, en wij hadden moeite om de kleuren van de Wijngummies te ontdekken, ja Jules de korte had een grote familie. Gelukkig hebben wij nog eenmaal een trappetje naar de Maan gezien, Janna (Chantalle) twee rode Wijngums in haar mik geduwd. En het bleef nog lang onrustig bij TW. Eenmaal in de haven, gelijk door naar de R&ZV omdat wij het koud hadden, en daar is het warm en sterke drank, met sterke verhalen. Na de prijsuitreiking kwamen de foto's binnen. En gelukkig ook van onze nieuwe outfit, in het zwart, kleed zo lekker af. Alissa heeft de foto's gemaakt in het clubhuis evenals de playlist. Helaas waren wij allemaal klaar voor vanavond, en bleef het nog lang onrustig bij de RZV. Maar dat hebben wij niet meer meegemaakt.