HH-Cup 2020

Het is weer Woensdag en het is 23 september 2020. Vandaag is het de laatste dag van de zomer, het is 22 graden en de voorspelling is vanaf vandaag slecht weer. Maar dat mag de pret niet drukken. Wat wel de pret een beetje drukte was mutatie's, Jarina app. "gaat hier niet goed" familie omstandigheden, ik ga proberen, maar houd er rekening mee, dat het hem niet gaat worden. Heel vervelend voor Jarina en voor ons, want wij waren maar met ons 4. En er eentje minder dan wordt het wel aanpoten. Maar eerst onze Boot, Jelmer van Quantum Sails was uitgenodigd om de laatste plooien uit het grootzeil te strijken. Het leek net of hij onze mechanieker was van onze racemachine. Hier een beetje ruimte daar een lijntje, broek uit de gleuf. En toen ging het regenen. Met bakken uit de lucht. Sandra belde ook nog, op zoek een vierde man, weinig resultaat. Gaat mijn telefoon Helmi uit Brabant had gehoord dat wij wedstrijdvaren op een kajuitboot, en of ze kennis met ons kon maken? Na wat vragen, vroeg ik; heeft u vanavond wat te doen? Zou wel een stunt zijn om 17.00 uur bellen en om 19.00 uur uitvaren. Maar helaas deze avond ging het niet worden. Ook hadden wij nog Jeffrey in gedachten, maar wij hebben onze eigen stuurvrouw Alissa, en dan ga je de Jim Clark onder de wedstrijdzeilers uitnodigen, terwijl wij zelf Max aan boord hebben. En kreeg ik Jeffrey ook niet te pakken, dus was dat geen optie. Sandra overlegde nog, dan gaan wij met ons drie, ja' als de drie Musketiers. Het wordt aanpoten, maar: Wir schaffen das.

  

De regen hield op. De dames komen aan boord en wij vertrekken. Met weinig wind, de boot is nog nat. Maar een doekje erover doet wonderen. Eenmaal buiten proefrondje varen. Het nieuwe Grootzeil trimmen. En de klok had ik gesynchroniseerd, op 19.35 uur. Toen wij net over de startlijn waren, vroeg ik aan Alissa, om voor de startlijn te varen, want wij mogen er niet meer overheen 5 minuten voor de start. Terugvarend kwam de hele vereniging op spinakker eraan, met een toetert. Oholy  ze starten al, het was 19.30 uur, één start voor alle klassen. Wij draaien en starten ook mee. Wel iets te laat, maar werk aan de winkel, spi erop en achter de rest aan. Sandra doet het krachtwerk, Alissa van het voordek, en als het allemaal stond, dan gaat onze eigen Max (Alissa) sturen. We jagen de boot naar voren, en gijpen bij de Boei 60 en onderweg naar Boei 54, zet Sandra the mighty sticky in de mast om de boot hard en hoog met spi in te lopen op diegene die voor ons gestart zijn. Wij halen de hoogte net niet, maar net voor Boei D, gaat de Genua 1 omhoog en haalt Sandra de spi binnen, we maken een klap naar de Boei D en gaan na de Boei D omhoog, naar Boei A onderweg vouwt Sandra de spi in, en de tas weer naar voren en aanslaan. Wij zijn druk, druk, druk en de Baan is complex met veel zeilwissels, invouwen en Hoog aan de wind varen. Een van de uitdagingen was ook, de boeien vinden in het donker. De app op de telefoon werkte weer heel betrouwbaar en we misten geen Boei. Het laatste stukje naar de finish op de Genua. En na de Finish zeilen eraf, want het begon weer te regenen. En alles droog binnen is wel zo prettig. 

Finish

Op de motor nog even een hobbeltje waar wij stil komen te liggen, en de motor rookte als een schoorsteen. Maar eenmaal los van de bodem, naar binnen in de Box, box box zou Redbull zeggen. In de box barste het helemaal loos en wij vlogen naar binnen oliegoed aan en tassen pakken. Want wij moesten naar de uitslag. Eenmaal naar de R&ZV gestrompeld, want ik was zo klaar als een klontje. En Alissa en Sandra waren ook best moe. Want het is een hoop werk met ons drie, en wij hebben geen fuck-up momenten gehad, kwamen eigenlijk wel 20 handen te kort, maar hebben zelf als leeuwen gevochten. Dus deze avond werden wij 3de als de 3 Musketiers en Leeuwen van TEAN WINDROSE.