4de WAC 2 mei 2023

Het is weer Woensdag, en vanavond gaan wij zeilen bij de R&ZV 'Naarden'. Vooraf eten wij vaak een hapje bij het Porterhouse. Maar vandaag is er geen animo. Jarina is op Terschelling, dus op tijd Jeffrey gevraagd of hij de Honeurs waar wil nemen, en ons naar voren wil jagen. Dat ging hij doen. Emke moest na blijven op haar werk. Dus wij zijn met vier, Sandra, Ellen, Jeffrey en Bert. De wind is weer voldoende, de temperatuur wordt steeds iets beter. Mijn lichaam doet het steeds beter, met warmer weer.

Ik ben op tijd op de boot, en ben de lijnen naar buiten aan het brengen en de huik opbergen, Sandra en Ellen kwamen aan boord, even de motor warm draaien, en Jeffrey was er ook. Het was weer een tijd geleden dat wij met elkaar gezeild hadden. Sandra en Ellen hadden dit jaar, nog niet de Spi gezet. Dus hoe zat het ook alweer? Het waait hard, en de Genua 2 ligt nog bij Jelmer (Quantum Sails) omdat de reguleerlijn niet op slot blijft. Voor Genua1 waait het simpelweg te hard en wij kunnen ook niet veel gewicht in de strijd gooien, want wij zijn maar met 4. In de kelder van de boot ligt nog een oud wit zeil, de High Aspect. Wij hebben geen keuze, want er zijn niet meer smaken aan boord. Dus plan doorgenomen. Wij starten met High Aspect en zodra het kan, de Spi erop en janken met die Spi. De High Aspect is een plank waar je alleen hoog aan de wind mee kunt varen, en met halve wind is dit zeil niet optimaal.

   

We starte vrij en het is niet erg hoog, wij worden voorbij gelopen, maar ik zei tegen Jef; gaan wij goed maken in het kruisrak naar de Boei 54, met onze witte oude wapper. Zoals gezegd, gingen wij hard en hoog in het kruisrak, de Flyer is voor ons, en wij hijssen de Spi en een klein stukje van de High aspect blijft staan, wij deden er alles aan. Sandra haar spieren voor spieren, werden optimaal benut, Spi hijssen en daarna High Aspect omhoog, Spi naar beneden, Ellen invouwen, en tas weer naar buiten en aanslaan. Kortom wij waren druk als kleine baasjes. Bij het kruisrak liep de Flyer uit, en bij de voorde windse rak liepen wij in. De Flyer was genoodzaakt, om ook hun Spi te zetten, door ons opgejaagd gingen ze dat ook doen. Bij ons liep het als een trein, Spi snel omhoog en de Fok zakken, en op de Boei weer naar beneden. Alles aan en hoger dan hoog zeilen. Wij komen als 2de over de finishlijn. Tijd voor Champagne, aan Sandra de eer, maar die was zo snel, dat ik voor een filmpje te laat was. De knal was al geweest, ook weer zo jammer, maar het uitschenk moment had ik nog wel. Wij varen naar de haven. Nadat wij weer alles hadden opgeruimd, nemen wij afscheid en bedanken Jeffrey en Ellen. Sandra en ik gaan naar het clubhuis waar het bere druk is, het was te koud om buiten te staan. Behalve dan voor de rokers. Maar wij zijn binnen, Sandra moest nog de Bar helpen, ja' dat zit in haar DNA. En wij konden wachten totdat wij een ons wogen, want de laptop crashte en er kon geen uitslag voor gelezen worden. Ook weer o jammer. Maar de voorlopige is de uitslag Team Windrose tweede binnen, en later hoorde wij dat het 4de is geworden op 1 hele seconde. (dit is ook weer ZO JAMMER.