Midzomer WAC race 2023

Een week van te voren was er al contact met Kika, kunnen wij weer gaan zeilen? Het is vakantie tijd en wij zijn met veel leden, maar er zijn er ook veel op vakantie. Alleen Sandra moet het land bewaken, de rest is in Italië, Malta of probeert het slechte weer te overleven in den vreemden. Ik was zelf ook naar Italië gereden, via Zwitserland. Daar waren ook Machteld en Jarina, om mooie vakantie kiekjes door te sturen naar TW leden die het met mindere temperaturen moesten doen en zonder zon. Kika zat in Londen, en ik heb de Sjees op haar staart getrapt door Swiss, France en Germany om op tijd in Nederland te zijn. Dus wij hebben er alles aan gedaan, om er te zijn, en dan is het zwaar slecht weer. Jeffrey gevraagd en hij zou er ook zijn. Dus wij waren met 4, en meer waren er niet.

    

Wij arriveren om 18.45 uur en moesten de boot wedstrijdklaas maken, de Genua 2 werd aan dek gebracht. Wij hadden nog even overleg, maken wij een rif klaar? Nee' laat maar, wij kunnen met deze zwarte lappen veel wind aan, zonder rif. De startklok loopt weer op tijd. Jeffrey gaat sturen en doet de communicatie. Sandra van voren en Kika op elke positie die er is. En ik doe ook het een en ander. Het oliegoed werd aangetrokken, nog geen jassen want het regende nog niet. Wij starten redelijk, niet super scherp, maar wij zijn los. De wind is een stuk minder dan verwacht. Na de eerste boei ronding, spi erop, de regen kwam nu met bakken uit de hemel, en er kwam ook wind mee. Kika zei: mooi gezicht hoe die regen langs het grootzeil loopt. Ik zei: straks praat je wel anders als de regen aan de achterkant van de giek je pak in loopt, met een aandewindse koers. Bij Ton 47, zijn wij te laat in de handelingen en is het chaos. Spi naar binnen maar ook de Genua 2 omhoog. De Barbehauler zit nog in de weg, en ik zelf ook, want wij gijpen en zit in de ingang klem tussen de grootschoot. Wij grijpen wat wij grijpen kunnen, de boom moet ook nog op het dek. Kortom Paniek met Chaos. Maar wij houden de schade beperkt en gaan aan de wind naar de volgende Boei D. Het is een spaghetti baan, dus veel zeilwissels en aan de windse rakken. Wij blijven uit het wier en gaan steeds voortvarende te werk. De regen maakte het zwaar. En droog werd het haast niet. Het water stond bij Sandra in der schoenen, en mijn jas woog als lood, door al dat regenwater. Gelukkig wel alles eronder droog. Wij kunnen met wat kunst en vliegwerk, nog net een Boei halen, lagen even helemaal stil tegen de wind, en het scheelde een haar tussen boot en boei. Maar 'wie habben das geschaft', komen als eerste binnen van onze klasse B. De B van Beloften.

    

Wij gooien alles naar binnen en waren er klaar mee, binnen in de boot drijft er van alles voorbij, want met iedere spi down, kwam er ook 20 liter water mee. Doe de daarbij de lijnen, de zwemvesten de tassen en de zeilen. Kortom een kleine golfslagbad is het binnen, het zal wel eens drogen. Wij besluiten om niet een fles te ontkurken, maar naar de R&ZV Naarden te gaan. Jeffrey moest nog even overgehaald worden om mee te gaan, maar als je zo mooie wedstrijd neerlegt wil je ook de uitslag weten? Wij werden uiteindelijk 2de, moe maar voldaan zijn wij naar huis gegaan.